Amoy-   eReader eBook

Allard Schröder • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Amoy is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de zomer van 1937 neemt de advocaat Louis Seghers de opdracht aan om de verdwijning van een Bataviase zakenman te onderzoeken. In de Zuid-Chinese havenstad Amoy lijkt de gruwelijke oorlog, die kort tevoren tussen China en Japan is uitgebroken, nog ver weg. Terwijl de verdwijning van de zakenman steeds geheimzinniger kanten krijgt, valt Seghers op het nabijgelegen Go Long Su, Slauerhoffs 'Lente-eiland', voor de charmes van de mooie echtgenote van een steenrijke Chinees. Onverwacht blijken zijn opdracht en zijn verliefdheid niet alleen met elkaar verbonden te zijn, maar ook met de oorlog, die ineens heel dichtbij komt.

Dit boek in de pers

Op elke pagina resoneren de hints naar Seghers' eeuwige verdoemenis. Freyler klinkt als 'vrij', 'leven' echoot telkens met 'leegte', en de willoze Seghers citeert Nietzsche's Wille zur Macht en Ewige Widerkehr [...] Het heeft soms iets overdadigs, maar tegelijkertijd zijn het net muzikale variaties waarmee Schröder je knap weet te bezweren in deze kleine suite over zijn Chinese helle-eiland.  
De Volkskrant  

Romankunst in optima forma.  
De Groene Amsterdammer  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over oorlogen
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Allard Schröder
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023449294
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's140
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte669 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten