1940-   eReader eBook

Wichert Have Ten • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

1940 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In vroege ochtend van 10 mei 1940 trekken Duitse militaire eenheden Nederland binnen. Op hetzelfde moment worden in het westen van het land doelen door de Luftwaffe aangevallen. De Duitse inval in Nederland is begonnen. Vijf dagen later, na het bombardement van Rotterdam, geeft het Nederlandse leger zich gewonnen. Nederland is bezet gebied. De regering en de koninklijke familie zijn naar Engeland gevlucht. De negen miljoen inwoners van ons land wonen nu in een bezet land. Hoe reageerde de bevolking op de nieuwe omstandigheden?

1940 - Verwarring en aanpassing gaat over de Duitse bezetting van Nederland en het dagelijks leven in het eerste oorlogsjaar: de mobilisatie, de Duitse inval en het verloop van de strijd, de capitulatie en de komst van de Duitse troepen. Wat was het effect op de bevolking van de oorlogsdreiging, de Duitse aanwezigheid en de maatregelen van de bezetter? 

1940 - Verwarring en aanpassing is het eerste deel van de zesdelige serie Leven in bezet Nederland. Deze serie wordt gemaakt in samenwerking met het NIOD, Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Vanaf 2015, vijfenzeventig jaar nadat Nederland werd bezet, zal er jaarlijks een deel verschijnen dat de gebeurtenissen van één oorlogsjaar beschrijft, in woord en beeld.

De unieke foto’s en affiches uit BeeldbankWO2, die is ondergebracht bij het NIOD, geven een indringend beeld van de gebeurtenissen in het eerste oorlogsjaar.

Dit boek in de pers

De bedrieglijke normaliteit van 1940  
De Volkskrant  

Details:

Auteur(s)Wichert Have Ten
UitgeverijSpectrum
ISBN9789000345571
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's211
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte37435 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieLeven in bezet Nederland
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten