12 Jaar Slaaf-   eReader eBook

Solomon Northup • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

12 Jaar Slaaf is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Ik was stomverbaasd dat ik nog nooit van dit boek had gehoord. Voor mij is het even belangrijk als het dagboek van Anne Frank.' - Steve McQueen Solomon Northup, in 1808 als vrij man geboren in New York, wordt in 1841 ontvoerd en in het Zuiden verkocht als slaaf. Twaalf jaar lang werkt hij op plantages in Louisiana, vaak onder de meest wrede omstandigheden, altijd in de hoop zijn vrijheid terug te winnen. In 1853 komt Northup eindelijk vrij. In datzelfde jaar verschijnt 12 jaar slaaf, zijn eigen aangrijpende relaas van zijn gevangenschap in een van de donkerste periodes uit de Amerikaanse geschiedenis. Het boek slaat direct in als een bom en opent vele Amerikanen de ogen voor de onmenselijkheid van het slavernijsysteem. 12 Years a Slave is verfilmd door de Britse filmmaker Steve McQueen en werd geproduceerd door onder anderen Brad Pitt. De film won de Golden Globe voor Beste Film en is genomineerd voor negen Oscars, waaronder die voor Beste Film. Het boek verschijnt voor het eerst in Nederlandse vertaling. Met een voorwoord van Steve McQueen en een inleiding van Bianca Stigter

Dit boek in de pers

Beeldend en met opvallende beheersing beschrijft Northup in 12 jaar slaaf de rechteloosheid van de slaven en de fysieke en mentale wreedheden van de slavenhouders.  
De Volkskrant  

Dit boek heeft enorme indruk gemaakt op mij  
DWDD  

Is het boek 12 jaar slaaf net zo goed als de film? Ja. Het is pijnlijk, gruwelijk, goed geschreven en van elke godsdienstige boodschap gespeend  
NRC Next  

(...) een meeslepend en gruwelijk verhaal over hoe een man wordt verzwolgen door het barbaarse en immorele slavensysteem, maar ook hoe die man erboven uitstijgt.  
De Standaard  


Reviews & recensies

Het boek waarop de bekende film is gebaseerd. Een emotioneel, krachtig verhaal.

De verfilming van dit boek, genaamd ‘12 years a slave’ won 3 Oscars. Geheel terecht. Het schokkende verhaal raakt je en heeft betekenis, waarde. Het begon allemaal bij dit boek. Solomon Northup is een vrije zwarte man in New York. Hij is niet vermogend, maar kan rondkomen en leidt een gelukkig leven met zijn gezin. In januari 1841 wordt hij echter ontvoerd en als slaaf verkocht. Dan beginnen 12 gruwelijke jaren waarin hij zich stuk werkt op plantages onder erbarmelijke omstandigheden. Het verhaal, hoewel bijna 200 jaar geleden voor het eerst geschreven, heeft niet aan kracht verloren. De pijn en de onmenselijk van de slavernij komt hard binnen. Dit is literatuur die iedereen gelezen moet hebben, een verhaal met culturele waarde. Sterk geschreven en onvergetelijk.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over New Orleans
  • duistere verhalen

Details:

Auteur(s)Solomon Northup
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Thijs van Nimwegen, Ingeq Kok, Arjaan van Nimwegen, Leen van den Broucke
ISBN9789025443610
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's266
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte5799 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten