Zoni - De vergeten Holocaust

Zoni Weisz • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Zoni - De vergeten Holocaust is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Zoni is de aangrijpende autobiografie van een zeer bijzondere Holocaust-overlevende: Zoni Weisz. Hij is een man van twee werelden: Nederland en de Sinto-cultuur.

Ongeveer een half miljoen zigeuners werden in de Tweede Wereldoorlog gedood door de nazi's. Zoni Weisz overleefde. Hij vertelt over zijn jeugd als Sinto, over het verlies van zijn ouders, zusjes en broertje. Maar ook over zijn wonderbaarlijke loopbaan als topbloemist en arrangeur, en als internationaal promotor van de Nederlandse bloemenindustrie. Nu zet hij zich in voor de zaak van Roma en Sinti. 'Ik heb een bijzonder leven geleid, met een bizar en heel verdrietig begin. Nu kijk ik met voldoening terug. Als ik het over mocht doen: precies zo graag. Mijn verhaal, mijn volk. Daar gaat het mij nog om.'

'Zoni Weisz is een man die echt iets te vertellen heeft.' Prof.dr. Hans Blom, voormalig directeur van het NIOD 'Zoveel gruwelijke ervaringen - en toch heeft hij het geloof in de mens niet verloren.' Gerdi Verbeet, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Dit boek in de pers

Zoni Weisz is een man die echt iets te vertellen heeft.  
PROF.DR. HANS BLOM, VOORMALIG DIRECTEUR VAN HET NIOD  

Zoveel gruwelijke ervaringen - en toch heeft hij het geloof in de mens niet verloren.  
GERDI VERBEET, VOORZITTER VAN HET NATIONAAL COMITÉ 4 EN 5 MEI.  


Reviews & recensies

Aangrijpende autobiografie van een Sinto-zigeuner die de Holocaust overleefde.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn een half miljoen Sinti en Roma in Hitlers concentratiekampen omgekomen. De zigeuners zijn jarenlang een vergeten groep geweest. Zoni Weisz, een overlevende die bijna zijn hele familie verloor, vraagt sinds het begin van de jaren negentig aandacht voor het lijden van de zigeuners. En zeker in deze tijd is het nodig, zo vindt hij. Want de overeenkomsten met de jaren dertig zijn er. De maatschappij wordt rechtser. Het verzet tegen asielzoekers groeit. Zoni wil voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt. Dit boek beschrijft Zoni’s ontsnapping aan het concentratiekamp, en de jaren na de oorlog waarin hij zijn leven opnieuw heeft opgebouwd. In de eerste jaren stopte hij het leed van de oorlog diep weg, door heel hard te werken. Maar uiteindelijk liet hij het verdriet toch toe, en is hij de dood van zijn familie gaan verwerken. In het boek ook aandacht voor zijn loopbaan als bloemenarrangeur. Pas nadat hij zijn zaak heeft verkocht is hij zich fulltime in gaan zetten voor de zaak van de Roma en Sinti. Een belangwekkend boek. Zeker omdat Zoni een van onze laatste nog levende stemmen is die over de Tweede Wereldoorlog kan vertellen.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog
  • lekker leesvoer over serieuze zaken

Details:

Auteur(s)Zoni Weisz
UitgeverijLuitingh Sijthoff
ISBN9789024569939
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 160 x 24 mm.
Gewicht620 gr.  

Recent bekeken producten