Zakboek strafvordering en strafrecht voor de opsporingsambtenaar 2016

• Paperback

€ 24,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud


Zakboek Strafvordering en Strafrecht voor de Opsporingsambtenaar is een afgeslankte versie van de veel gebruikte zakboeken Strafvordering en Strafrecht voor de Hulpofficier. Het is daarmee het eerste zakboek dat strafvordering en strafrecht praktisch, overzichtelijk en in helder taalgebruik samenvat. Ideaal voor u als (buitengewoon) opsporingsambtenaar als u snel praktische en begrijpelijke informatie zoekt over uw bevoegdheden en de veel voorkomende misdrijven!

Antwoord op praktijkvragen
Het nieuwe zakboek geeft antwoord op honderden dagelijks voorkomen­de praktijkvragen. Daarbij heeft de auteur gebruik gemaakt van zijn kennis en ervaring als (hoofd)agent, (hoofd)inspecteur, (hulp)OvJ en docent. Ook heeft hij de verbeterpunten benut die naar voren kwamen tijdens recente Kennissessies die hij verzorgde binnen het project 'Kwaliteit Politie - OM'. Gebruik van het zakboek maakt het mogelijk meer zaken in minder tijd beter af te werken en zal leiden tot minder verzoeken om aanvullend proces-verbaal, minder aanhoudingen op zitting om de zaak verder uit te zoeken en minder vrijspraken en niet-ontvankelijkheden.

Praktische ondersteuning
Het zakboek geeft u praktische ondersteuning door snel informatie te geven over bijvoorbeeld (dynamische) controle van voertuigen, terreurbevoegdheden op straat en geweld tegen de politie. Daarnaast vindt u veel tips voor het opmaken van het proces-verbaal. Besproken worden onder andere:

Strafvordering
Verdachte (incl. consultatierecht en verhoorbijstand)
Opsporingsbevoegdheid (buitengewoon) opsporingsambtenaar en KMar
Belangrijkste bevoegdheden uit het Wetboek van Strafvordering en bijzondere wetgeving (zoals de Opiumwet, WWM, WVW, WED, WAHV en de Algemene wet bestuursrecht)

Strafrecht
Tips voor juridische verwerking veel voorkomende misdrijven
Algemene leerstukken
Veel voorkomende misdrijven en overtredingen uit het Wetboek van Strafrecht, de Opiumwet, de WWM en de WVW

Zakboekenpolitie.com, Twitter en Facebook
Actualiteiten na verschijning van de laatste papieren editie worden verwerkt op zakboekenpolitie.com, Twitter/zakboeken en Facebook/zakboeken. Zo blijft u continu op de hoogte.

Minder

Details:

UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013137750
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen184 x 109 x 17 mm.
Gewicht291 gr.  

Recent bekeken producten