Woutertje Pieterse 2 Tweede Deel

Multatuli • Hardcover

€ 34,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Verspreid door Multatuli’s Ideeën staat de wonderbaarlijke geschiedenis van Woutertje Pieterse, het gevoelige Amsterdamse jongetje dat in botsing komt met zijn kleinburgerlijke omgeving. Het is een ontroerend verhaal over volwassen worden, de strijd tegen hypocrisie en onrecht, en het recht op dromen en fantaseren. Het was tekenaar Jan Kruis die de euvele moed had de Woutertje Pieterse om te werken tot een rijk geïllustreerde roman met behoud van de originele teksten, maar uitgebreid met tientallen tekeningen, strips en schilderijen.

In 2007 verscheen het eerste deel van Kruis bewerking, uitgegeven op royaal formaat en in full-colour. Het boek kreeg een lovend onthaal, zowel vanuit de stripwereld als uit de hoek der multatulianen. Voor het tweede (en tevens laatste) deel van de Woutertje-geschiedenis heeft Jan Kruis opnieuw een groot aantal stijlen en vormen gehanteerd om de veelzijdige Multatuli recht te doen. Bovendien heeft hij een verrassend einde bedacht voor deze roman, die bij Multatuli onvoltooid bleef. Gerrit Komrij schreef er een enthousiasmerende inleiding bij.

Dit boek in de pers

Jan Kruis is erin geslaagd om zijn tekeningen even afwisselend te maken als de tekst van Multatuli.  
NRC  

Het fascinerende van deze bewerking is wederom de variatie aan tonen, stijlen en genres die Kruis gebruikt. Het mag duidelijk zijn: lezend en kijkend in deze versie van Woutertje Pieterse acht je Kruis tot veel knappe dingen in staat.  
Dagblad Van Het Noorden  

Details:

Auteur(s)Multatuli
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023454946
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's111
Verschijningsdatum
Afmetingen406 x 286 x 20 mm.
Gewicht1603 gr.  

Recent bekeken producten