Woeff Woeff en ander proza

S. Themerson • Hardcover

€ 34,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het werk van de artistieke duizendpoot Stefan Themerson blijft ook vijftien jaar na zijn dood fascinerend. Themerson is moeilijk onder één noemer te vangen, ongrijpbaar, en toch altijd zeer onbetwistbaar zichzelf.

Niet alleen in zijn vele essays, maar ook in zijn romans en ander werk schreef Themerson eigenlijk altijd over ethiek en over taal. Zijn werk gaat over vrijheid, menselijke waardigheid en het belang van fatsoen. Hij had veel belangstelling voor het experiment met beeld en taal, maar ook zeer veel gevoel voor humor, en een groot talent om zwaarwichtige zaken luchthartig én serieus te bespreken. ?De wereld in de zin van Themerson bestaat uit reeksen schoonheidsfouten die ervoor zorgen dat het systeem niet overwint - waarbij niet in het systeem de schoonheid zit, maar in de fouten, - schreef Henk Pröpper.

Deze uitgave bevat de boeken Aardje Stapper, Generaal Piesc, De hoofdinspecteur en de ultra-intelligente machine; Logica, etiketten en vlees; Woeff Woeff; Een leerstoel in fatsoen en Hobson's Eiland. Bovendien zijn opgenomen een biografisch essay van Nicolas Wadley, de prachtige brieven die Stefan en Franciszka uitwisselden tijdens de oorlog, en een fraaie briefwisseling van Themerson met Bertrand Russell.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)S. Themerson
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)H. Kloos, R. Jonkers
ISBN9789023410928
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's572
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 139 x 59 mm.
Gewicht762 gr.

Recent bekeken producten