Wild

Cheryl Strayed • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€8,00

Overal elders € 10,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Wild is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op haar zesentwintigste neemt Cheryl Strayed haar meest impulsieve beslissing ooit: ze begint aan een voettocht van 1700 kilometer langs de Pacific Crest Trail in het westen van Amerika. Helemaal alleen, zonder ervaring en met een veel te zware rugzak. Drie maanden lang doorstaat ze intense hitte en meters sneeuw, wordt ze geconfronteerd met beren en ratelslangen, en ervaart ze de schoonheid, maar ook de verschrikkelijke eenzaamheid van de tocht die haar leven voorgoed zou veranderen.
Een krachtig memoir dat recht uit het hart komt: het verhaal van een jonge vrouw die op het dieptepunt van haar leven een 1700 kilometer lange solo-hike maakt. De tocht is slopend, zowel emotioneel als fysiek, maar maakt haar uiteindelijk sterker dan ooit.
Het boek is verfilmd met Reese Witherspoon in de hoofdrol, een gelauwerd actrice met vele onderscheidingen, waaronder een Academy Award voor Beste Actrice in Walk the Line.

‘Een prachtboek dat ik niet weg kon leggen.’ – Margriet

‘Wat de hoofdpersoon een bijzondere en verrassende verschijning in de huidige Amerikaanse filmindustrie maakt, is niet zozeer dat ze netjes is of gevoelig of zelfs bijzonder aardig. Het is dat ze vrij is.’ – The New York Times over de verfilming

Dit boek in de pers

Een prachtboek dat ik niet weg kon leggen.  
Margriet  

Spectaculair en aangrijpend. Een adembenemend verhaal.  
The New York Times  

Ik hou zoveel van dit boek dat ik niets liever wil dan er zoveel mogelijk over praten.  
OPRAH WINFREY  


Reviews & recensies

Over jezelf verliezen, terugvinden & 1700 kilometer hiken

“Over jezelf verliezen, terugvinden & 1700 kilometer hiken” - dat is de subtitel van Wild.
En inderdaad, dat is waar het boek over gaat. Het verhaal van Cheryl die in haar eentje met een veel te zware rugzak en - naar uiteindelijk blijkt - te kleine wandelschoenen een 1700 kilometer lange voettocht onderneemt. In flashbacks leren we over haar emotionele, tumultueuze verleden en intussen lopen we met haar mee. Een lichamelijk en geestelijk slopende tocht, maar stiekem ook jaloersmakend.
Ik zou het boek tekort doen als ik alleen hierop zou focussen. Niet alleen is Wild een fijn boek om te lezen, ik heb ook geleerd over het bestaan van de PCT, de Pacific Crest Trail. Een 4000 km. lang pad dat loopt van de Mexicaanse grens tot aan Canada. Dwars door ongerepte Amerikaanse natuur, gaat het, over bergen en dalen, sneeuwlandschappen en woestijngebieden. Maar ja, dit boek stond dan ook al op de New York Times bestseller lijst en het is inmiddels verfilmd. Need I say more?

Bekijk alle reviews van Loretta Schrijver 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over wandeltochten
  • vrolijke verhalen uit het echte leven

Details:

Auteur(s)Cheryl Strayed
UitgeverijLuitingh Sijthoff
Vertaler(s)Marja Kooreman
ISBN9789021015682
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's384
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 135 x 26 mm.
Gewicht396 gr.

Recent bekeken producten