Wij

David Nicholls • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Wij is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Douglas Petersen wordt midden in de nacht door zijn vrouw Connie gewekt met het bericht dat ze hem wil verlaten. Hun zoon Albie gaat na de zomer het huis uit om te studeren en zij vindt dat het de hoogste tijd is om te scheiden, nu hun ouderlijke taak erop zit.

Douglas houdt van zijn vrouw en het vooruitzicht van een leven alleen jaagt hem angst aan. Maar hij heeft nog een kans. Er staat nog een familievakantie gepland, een Europese rondreis langs steden als Parijs, Barcelona en Amsterdam. Hij besluit dat dit de trip van hun leven moet worden: de vakantie die hen weer nader tot elkaar zal brengen, waarin hij het respect van zijn zoon en de liefde van zijn vrouw terugwint. De hotels zijn geboekt, de tickets gekocht, de route uitgestippeld. Wat kan er nu in hemelsnaam nog misgaan?

Wij is zowel groots als intiem, zowel grappig als hartverscheurend. Het is een liefdesverhaal en een onvergetelijke road trip in één, met alle hilarische situaties, genoegens en uitdagingen van een grote reis – letterlijk en figuurlijk.

Wij is een perfect boek.’ The Independent

‘Een roman die zowel oprecht hilarisch als diep ontroerend is. Ik ben helemaal weg van dit boek.’ S.J. Watson

 

Dit boek in de pers

Plezieren en prikkelen; Nicholls doet het allebei, net als Nick Hornby, en Woody Allen in zijn beste films.  
NRC  

Wij staat midden tussen een komedie en tragedie in, en Nicholls houdt de spanning over de ontknoping lang vast.  
NRC Next  

Nicholls laat je haast onafgebroken glimlachen, brengt je regelmatig aan het schateren en weet je af en toe tot tranen toe te ontroeren.  
Het Parool  

De personages zijn mooi, gevoelig en realistisch. Je voelt met Douglas mee, maar wilt hem ook toeschreeuwen dat hij het anders moet doen.  
Hebban.nl  

Het verhaal van Douglas Petersen, de brave huisvader die zijn uiteenvallende gezin bij elkaar probeert te houden op een familiereis door Europa, doet je regelmatig in schaterlachen uitbarsten, en een paar keer in snikken.  
HP DE TIJD  

Nicholls - bekend als scenarioschrijver van de tv-serie Cold feet - schreef een scherpe, intieme en grappige roman.  
FLOW  

Een good read en een must read!!  
DWDD BOEKENPANEL  


Reviews & recensies

Groots én intiem, grappig én hartverscheurend

Douglas Petersen wordt midden in de nacht door zijn vrouw Connie gewekt met het bericht dat ze hem wil verlaten. Hun zoon Albie gaat na de zomer het huis uit om te studeren en nu hun ouderlijke taak erop zit, ziet ze geen basis meer voor een leven samen. Douglas is nog niet bereid zijn huwelijk op te geven, maar hij ziet een kans. Tijdens een rondreis door Europa die Albie cadeau krijgt voor zijn afstuderen, zal hij alles op alles zetten om de moeizame band met zijn zoon te herstellen én om de liefde van zijn vrouw te herwinnen. Een onvergetelijke roadtrip volgt. Ik houd ontzettend van de schrijfstijl van David Nicholls. ‘De eerste dag’ is een van mijn favoriete romans ooit en ik was dan ook erg benieuwd naar ‘Wij’. Het boek voert je door allerlei Europese steden: Parijs, Barcelona, Amsterdam. Alleen al de setting spreekt daarom enorm tot de verbeelding. Daarnaast is Douglas – met al zijn vreemde karaktertrekjes – een enorm innemend personage waarvoor je veel sympathie zult krijgen. Ondanks zijn foute inschattingen en soms ietwat sociaal ongemakkelijk gedrag, stort hij zich met hart en ziel op zijn missie, het terugwinnen van zijn gezin. Dit levert soms hilarische en soms hartverscheurende momenten op. ‘Wij’ is een dikke pil, waar je doorheen vliegt.

Bekijk alle reviews van Chantal van Gastel 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over reizen
  • vrolijke boeken

Details:

Auteur(s)David Nicholls
UitgeverijBoekerij
Vertaler(s)Carolien Metaal
ISBN9789022576441
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's416
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 141 x 34 mm.
Gewicht566 gr.

Recent bekeken producten