Wie orde zaait zal chaos oogsten

W.R.J. Baets • Paperback

€ 26,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"In Wie orde zaait zal chaos oogsten bepleit Walter Baets een nieuwe manier van kijken naar de wereld en naar menselijke systemen, of het nu gaat om bedrijven of om de (westerse) samenleving als geheel.

Aan de hand van zeer diverse voorbeelden laat hij zien hoe onze kijk op de wereld gekleurd is door onze rationele, mechanistische en sterk op controle gerichte cultuur. Baets' alternatief is geen vlucht in postmoderne esoterie. In plaats daarvan schetst hij de contouren van een nieuw paradigma, waarin de nadruk ligt op echt leren. Hoewel hij de theorie niet schuwt ¿ naast een overzicht van de belangrijkste wetenschapsfilosofische stromingen bevat het boek een hoofdstuk over zelfordenende systemen en een introductie tot het befaamde Gödel-theorema ¿ verliest de auteur de praktische implicaties van zijn betoog nooit uit het oog.

Walter Baets nodigt ons uit de gebaande paden te verlaten en de wereld vanuit een nieuw perspectief tegemoet te treden. Concreet betekent dit het loslaten van onze drang tot sturing en controle, en het creëren van optimale voorwaarden voor permanent leren, door anderen maar ook door onszelf.

Prof.dr. Walter R.J. Baets is als hoogleraar kennismanagement en virtueel leren verbonden aan Universiteit Nyenrode."

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)W.R.J. Baets
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023238751
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 152 x 15 mm.
Gewicht295 gr.  

Recent bekeken producten