Wie is er bang voor Mohammed?

Marcel Hulspas • Paperback

€ 15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

De laatste bestelling was 5 dagen geleden.
Bestellen
*eci.nl prijs € 12,00

Vanaf 26 maart 2017

Reserveer

Wie is er bang voor Mohammed? is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Is de islam gevaarlijk? Wil ze echt de wereld veroveren? Kunnen terroristen hun gruwelijke daden écht rechtvaardigen met een beroep op de Koran? En zaken als eerwraak, kledingvoorschriften, uithuwelijken, lijfstraffen, jihadisme… hoe zit het daar mee? Is dat allemaal islam? Of is de islam een religie van vrede? En hoeveel vrouwen mag een moslim eigenlijk hebben?
In zijn eerdere boek Mohammed en het ontstaan van de islam beschreef Marcel Hulspas hoe Mohammed dertien eeuwen geleden een nieuwe religie schiep, een eigen Arabische variant op het jodendom en christendom. In zijn nieuwste boek Wie is er bang voor Mohammed? gaat hij in op actuele ontwikkelingen. Hij legt uit hoe de islam ‘werkt’. Hoe imams omgaan met de bronnen van de islam, en zo tot controversiële uitspraken kunnen komen.

Hij beschrijft hoe islamitische intellectuelen in de negentiende eeuw de strijd aanbonden met het ongelovige Westen, en hoe hun oproep tot verzet uiteindelijk leidde tot het jihadisme. Over salafisten én over moslimgeleerden die de islam juist willen vernieuwen. Een boek, kortom, dat een hard maar eerlijk oordeel velt over een religie die na eeuwen van successen in een diepe crisis is terechtgekomen.

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de Islam
  • verhalende non-fictie in stijl

Details:

Auteur(s)Marcel Hulspas
UitgeverijAthenaeum
ISBN9789025304980
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's216
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 135 x 18 mm.
Gewicht279 gr.  

Recent bekeken producten