Wetenschappers tussen ambitie en illusie

H. Knip • Paperback

€ 19,95

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"Persoonlijk loopbaanonderhoud van medewerkers is tegenwoordig ook binnen wetenschapsorganisaties ¿ zoals universiteiten, onderzoeksinstellingen en hogescholen ¿ een actueel thema.

In dit boek komen ruim driehonderd wetenschappers aan het woord die dagelijks in universitaire kringen verkeren en deelnamen aan een workshop persoonlijk loopbaanonderhoud, om de balans op te maken van hun loopbaan tot nu toe, om hun huidige taak en werkplek te verkennen en om plannen te maken voor de toekomst. Ze zijn gedreven professionals, maar de meeste van hen behoren, hoewel de veertig gepasseerd, niet tot ¿de top¿. Soms omdat iemand daar geen ambitie voor heeft, soms ook omdat het bereiken van de top een illusie is gebleken.
Uit hun verhalen rijst een gevarieerd en indringend beeld op van hoe het is om heden ten dage bij een wetenschapsorganisatie als de universiteit werkzaam te zijn. De grote hoeveelheid informatie die de afgelopen tien jaren beschikbaar is gekomen, is in dit boek geordend naar een aantal onderwerpen. Aan de orde komen onder meer het beperkte carrière-perspectief van wetenschapsprofessionals, de druk waaronder het klassieke profiel van de professional door veranderende arbeidsrelaties is komen te staan, sterke en kwetsbare kenmerken van de beroepspersoonlijkheid van de wetenschapper en het belang van effectief (academisch) leiderschap. Bovendien bevat dit boek talrijke adviezen en suggesties voor alle bij het thema betrokken partijen.

Hans Knip was lange tijd werkzaam als hoofddocent sociale en organisatiepsychologie. Tegenwoordig werkt hij als freelance trainer en adviseur op het gebied van persoonlijk loopbaanonderhoud in het hoger onderwijs. Hij heeft de afgelopen jaren zo¿n 35 workshops Werk- en loopbaanbalans verzorgd voor wetenschappers van diverse universiteiten."

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)H. Knip
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023243069
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's117
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 157 x 10 mm.
Gewicht239 gr.  

Recent bekeken producten