Werkplaats onderwijs

Moniek Vermeulen • Paperback

€ 26,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"Werken in het onderwijs is ¿ per definitie ¿ werken aan de toekomst.

Leerkrachten en andere betrokkenen bereiden er immers jonge mensen voor op de samenleving van ¿straks¿. Om dat goed te kunnen doen, moeten zij weten hoe die toekomst eruitziet. Hoe zal er worden gewerkt, geleerd en gerecreëerd wanneer leerlingen en studenten het onderwijs in 2010 of 2015 verlaten? Die vraag is te belangrijk om over te laten aan anderen.
Onderwijsorganisaties worden steeds zelfstandiger. Het management zal de organisatie daarom meer vanuit een eigen toekomstvisie moeten leiden. Dit boek biedt hen hierbij een handreiking. Centraal staat de vraag waarom het nadenken over de toekomst voor onderwijsmanagers zo belangrijk is. Kunnen we überhaupt iets zinnigs zeggen over die toekomst en hoe nemen we beslissingen als we niet goed weten wat er op ons afkomt?
¿Werkplaats onderwijs¿ is ook een praktisch boek: het geeft een aantal voorbeelden van ¿doe-het-zelf¿-toekomstverkenningen. Het laat zien hoe je zo¿n verkenning aanpakt, waar je de benodigde informatie vindt en hoe andere onderwijsmanagers dit hebben gedaan.

Over de auteur
Marc Vermeulen (1958) is onderwijssocioloog. Hij begon in het onderwijs als docent maatschappijleer. Als onderzoeker en adviseur heeft hij jarenlang gewerkt aan toekomstverkenningen voor onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland. Bij de Tias Business School (Universiteit van Tilburg) is hij academic director van de programma¿s voor strategisch onderwijsmanagement. Hij is hoogleraar-directeur van het Ruud de Moor Centrum voor professionalisering van onderwijsgevenden aan de Open Universiteit Nederland."

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Moniek Vermeulen
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023241454
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's156
Verschijningsdatum
Afmetingen241 x 160 x 13 mm.
Gewicht342 gr.  

Recent bekeken producten