Weest manlijk, zijt sterk Pim Boellaard (1903-2001)

J. Withuis • Hardcover

€ 29,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

Weest manlijk, zijt sterk Pim Boellaard (1903-2001) is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Pim Boellaard was een held – een verzetsheld en een held in de manier waarop hij zijn jaren in de zwaarste concentratiekampen doorstond. Tijdens zijn gevangenschap in het ‘Oranjehotel’ werd Boellaard als enige Nederlander ondervraagd door zowel Himmler als Heydrich en verbaasde hij deze hoge nazi’s door zijn standvastigheid. Hij zat drie jaar gevangen, onder andere in het Nacht und Nebel-kamp Natzweiler en in Dachau. Hoewel hij voluit een man was van God, Nederland en Oranje, prezen ook de communisten hem later voor de hulp en bemoediging die hij zijn medegevangenen had gegeven.
Na de oorlog bleef hij voor voormalige verzetsmensen een grote steun. Een openbare rol als ‘verzetsheld’ vervulde hij echter niet. Hij zette zijn succesvolle carrière als verzekeringsdirecteur voort. Aan de hand van zijn dagboeken, waarover de auteur kon beschikken, volgen we op de voet hoe Boellaard oorlog en gevangenschap doorstond, hoe hij als trouwe vriend van prins Bernhard de crises rond het koningshuis beleefde en hoe hij zijn ingrijpende oorlogservaringen verwerkte.

Jolande Withuis, die Boellaard sprak voor haar boek Na het kamp (2005), schetst inWeest manlijk, zijt sterk het portret van een man van staal met onverwacht zachte kanten.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)J. Withuis
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023427834
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's382
Verschijningsdatum
Afmetingen222 x 150 x 40 mm.
Gewicht730 gr.  

Recent bekeken producten