Wat de wereld nodig heeft

T.N. Hanh • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€11,99

Overal elders € 14,99

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een boeddhistische visie op het behoud van de aarde

Aan iedere beschaving komt een einde, maar als we zo doorgaan komt het einde van onze beschaving heel snel. We kunnen dit proces vertragen. Zenmeester Thich Nhat Hanh vertolkt de boeddhistische stem in het debat over de klimaatcrisis. Hij laat zien wat ieder zelf kan doen.

Het is geen nieuws ¿ het is slecht gesteld met onze planeet. Maar de meeste mensen zijn vooral bezig met hun eigen problemen. Dat is niet slim. Thich Nhat Hanh vergelijkt ons met kippen die vechten om een korreltje graan, terwijl ze een paar uur later worden geslacht.
We kunnen onze kop niet langer in het zand steken. Als we de neerwaartse spiraal willen keren, zal iedereen zich actief moeten bezighouden met de wereld.
De meeste mensen willen wel op een duurzame manier leven, maar weten niet hoe. Thich Nhat Hanh geeft een aanzet: door met aandacht (mindful) te consumeren, te eten en te drinken kan ieder individu de balans opmaken en zijn ecologische voetafdruk beperken. De auteur geeft hiervoor ook praktische aanwijzingen.
Dit is dus niet alleen een wijs boek, het bevat ook concrete aanzetten om anders met de wereld om te gaan.

Details:

Auteur(s)T.N. Hanh
UitgeverijHave, Ten
ISBN9789025960018
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen165 x 120 x 13 mm.
Gewicht139 gr.

Recent bekeken producten