VSV

Leon de Winter • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

VSV is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Max Kohn is een zware crimineel met een slopende hartziekte. Op een dag ontwaakt hij in een ziekenhuisbed met een donorhart. Het hart van een priester. Hij heeft extra tijd gekregen, dankzij de goedheid van een ander. Max besluit de goede werken van de priester voort te zetten. Hij krijgt zijn kans als een groepje jonge geradicaliseerde Marokkanen basisschool VSV in Amsterdam-Zuid binnendringt. De moslimfundamentalisten eisen de vrijlating van Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh.

Woede en paniek slaan door het land. Max Kohn, de crimineel met het priesterhart, zet zijn leven op het spel om de zestig kinderen en acht onderwijzeressen van de VSV te ontzetten. In het oog van de storm moet hij in het reine zien te komen met zijn ex-geliefde, met de zoon van zijn jeugdvriend met zijn verleden.

Leon de Winter schreef een genadeloos spannend boek, met een scherpe politieke component. VSV is een verhaal over vriendschap en verraad, over trouw aan een ideaal en trouw aan jezelf, over het kwade en het goede. Een roman die je tot de laatste bladzijde gegijzeld houdt. Een crimineel, een gijzeling, een razend knappe plot, een echte De Winter.

Dit boek in de pers

De nieuwe grote roman van Leon de Winter: zeer onrustbarend, omdat het schokkende niet onrealistisch is. Deze spektakelroman is evenwichtig en ingenieus, ludiek en vals. De stijl is wendbaar, vlot, en waar De Winter in vroeger werk het vette sentiment niet meed, slaagt hij er nu in zijn personages serieus te nemen en plezierig te relativeren. Maar bovenal is het verhaal zo spannend dat je móet weten of het bij de zes doden van de Muziektheater-aanslag zal blijven. Dit wordt de zomer van De Winter.  
De Volkskrant  

Geestig en ontroerend. Leon de Winter houdt de lezer soepeltjes in de ban.  
Trouw  

Zoals De Winter de lezer doet mijmeren over levensvraagstukken en tegelijk op het puntje van de stoel houdt met een spannend verhaal, met ruimte voor humor en zelfspot, is virtuoos. Daarbij is VSV van begin tot eind geschreven in de typisch Winterse onberispelijke stijl: geen woord te veel, geen woord te weinig, elke komma op zijn plek. Het is een roman om veel van op te steken en waarin stevige, maar geen aanstootgevende noten worden gekraakt. Zo'n niveau bereik je niet alleen met raffinement en zelfspot, daar zit echt levenskunst en nesjomme achter.  
Nu.nl  

Een moedige en spannende roman in de hem kenmerkende wervelende en filmische stijl. Een hoogtepunt in zijn oeuvre  
Elsevier  

De Winter is een meester in het verenigen van tegengestelden. Zijn filmische, strak geritmeerde stijl past als gegoten bij deze unieke goddelijke komedie waarin de schrijver in een razendsnel tempo op zoek gaat naar licht en verlichting voor iedereen.  
De Morgen  

Een magistrale roman waarin De Winter zich niet alleen opmerkelijk genuanceerd toont, maar ook vol zelfspot, mededogen en inlevingsvermogen. Dit boek is zijn absolute 'magnum opus'. VSV is een magische mengeling van fictie en feiten. De Winter speelt een geraffineerd literair spel en heeft zijn personages buitengewoon trefzeker neergezet. Een meesterlijke roman.  
Haarlems Dagblad  

Razend knap.  
Nederlands Dagblad  

Details:

Auteur(s)Leon de Winter
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023476627
TaalMeertalig
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's432
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 132 x 38 mm.
Gewicht613 gr.  

Recent bekeken producten