Vriendschap in gevangenschap

Barbara Jones, Christo Brand • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€13,20

Overal elders € 16,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Vriendschap in gevangenschap is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Christo Brand
Vriendschap in gevangenschap
Memoires van de gevangenbewaarder van Nelson Mandela

Christo Brand was een witte Afrikaner boerenjongen. In 1979, ten tijde van de apartheid, werd hij bewaker op Robbeneiland. Bij toeval werd hij de cipier van Mandela, die toen zestig was en al sinds 1964 in eenzame opsluiting leefde. Ze mochten niet met elkaar praten, maar algauw kon Brand zijn gevangene niet meer zien als een terrorist. Jarenlang trokken ze gedwongen samen op, elk in hun eigen rol. Er ontwikkelde zich een bijzondere, hechte vriendschap. In 1990 kwam Mandela vrij - en Brand ging met hem mee.
In dit boek vertelt hij over het harde leven op Robbeneiland, en over de mens Mandela. Over de ruim negen jaar die hij daar doorbracht in afzondering, over de betekenis van familie, over volharding en menselijke waardigheid. Het boek bevat ook diverse onbekende anekdotes. Een prachtig, menselijk verhaal.

Christo Brand is boekhandelaar en gids op Robbeneiland. Hij is altijd een persoonlijke vriend van Nelson Mandela en zijn familie gebleven.

Reviews & recensies

Memoires van de gevangenisbewaker van Nelson Mandela

Over Nelson Mandela en zijn gevangenschap is al veel geschreven, maar nooit op deze manier, door deze man: de cipier van Mandela. Eerlijk en openhartig vertelt Christo Brand, een blanke Afrikaan, over zijn ervaringen met Mandela in gevangenschap. Gedwongen zagen ze elkaar elke dag, en langzaam begon zich een vriendschap tussen hen te ontwikkelen. Vriendschap in gevangenschap is niet alleen een aanrader omdat het nieuwe informatie over Mandela ontluikt, maar ook omdat Brand een openhartig boekje open doet over zichzelf, de situatie in Afrika en de mens Mandela. Ik kreeg tijdens het lezen van dit boek zo mogelijk nóg meer respect voor Mandela, maar ook voor de onbekende cipier, die met trots aan zijn vriendschap met een groots man terugdenkt. Fantastisch.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over vriendschap
  • lichte verhalen uit het ware leven

Details:

Auteur(s)Barbara Jones, Christo Brand
UitgeverijLuitingh-Sijthoff
Vertaler(s)Els van Son
ISBN9789021810461
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 141 x 27 mm.
Gewicht417 gr.

Recent bekeken producten