Vrede zij met u, zuster

Chris Stoop De • Paperback eci.nl lezers

€ 15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Vrede zij met u, zuster is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit is het verhaal van Muriel Degauque, die in haar witte Mercedes van Brussel naar Bagdad reed om zichzelf op te blazen. De enige Europese vrouw die ooit een zelfmoordaanslag pleegde. Dit is ook het verhaal van het groepje jonge, werkloze moslims rond Muriel, die over de heilige oorlog spreken alsof het voetbal is en die naar Irak vertrekken zoals anderen naar Tenerife. Tot de verschrikkingen van de oorlog hen achterhalen. Het is een verhaal over de banaliteit van terrorisme en de alledaagsheid van radicalisme. En over de grote uitdagingen van deze tijd.

Chris De Stoop sprak met betrokkenen, bestudeerde de dossiers en reisde Muriel achterna tot in Bagdad, waar hij het wrak van de bomauto vond en het einde van haar verhaal optekende. Vrede zij met u, zuster is verhalende non-fictie in de Angelsaksische traditie. Spannend en meeslepend geschreven. Ontluisterend en spraakmakend.

Dit boek in de pers

De Stoop slaagt erin de lezer iets te laten zien van het leven dat geradicaliseerde moslims leiden in een Westers land. Jarenlang journalistiek speurwerk leidde tot een beangstigend document dat helaas alleen maar actueler is geworden.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over terrorisme
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Chris Stoop De
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023495529
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 136 x 25 mm.
Gewicht371 gr.  

Recent bekeken producten