Voor wie ik heb liefgehad

Marcel Vaarmeijer • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€14,39

Overal elders € 17,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Voor wie ik heb liefgehad is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Voor wie ik heb liefgehad is het eerste deel van een romanserie gebaseerd op het leven van Marcel Vaarmeijers moeder. Het is het meeslepende en aangrijpende verhaal over een oude vrouw die terugkijkt op haar leven tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Vaarmeijers roman is grappig met een serieuze ondertoon. Een aanrader voor liefhebbers van Roddy Doyle en van Het Rosie Project. Ook als je hebt genoten van Rose van Rosita Steenbeek is Voor wie ik heb liefgehad een aanrader.

Wanneer de negentigjarige Louise Veldman op een dag een pakketje met haar oude dagboeken bezorgd krijgt in het verpleeghuis waar ze woont, wil ze ze weggooien. Maar een bevriende verpleger weet haar ervan te weerhouden en hij leest haar de dagboeken voor. De gruwelen van de oorlog, de mannen die Louise heeft liefgehad en is kwijtgeraakt, alles waar ze al die jaren voor is weggelopen, beleeft ze opnieuw. Als de boeken uit zijn, resten er nog twee vragen: wie heeft ze gestuurd, en is haar zoektocht naar de liefde echt voorbij?

Marcel Vaarmeijer (1963) is schrijver en freelancejournalist. Vaarmeijers roman De gloriedagen van Walter Gom werd heel goed ontvangen door boekhandel en lezers. Voor wie ik heb liefgehad is zijn tweede roman bij Luitingh-Sijthoff.

Dit boek in de pers

Een emotionele roman die je niet loslaat.  
De Telegraaf  


Reviews & recensies

Loretta Schrijver

onze specialist roman

Het kost niet veel moeite om van hoofdpersoon Louisa te gaan houden

Even een paar bladzijden lezen. En voor ik het wist, was ik al over de helft van het ruim 300 pagina’s tellende boek. Komt het door het onderwerp, of door de grappige en vlotte schrijfstijl? Het zal de combinatie van beide zijn waardoor ik dit boek met plezier heb gelezen. De 90 jarige - niet dementerende - Louise woont in een verpleeghuis waar ze bezig is langzaam te verdwijnen, zoals ze het zelf noemt. Als haar oude dagboeken als pakketje bij haar bezorgd worden, beleeft ze haar roerige leven opnieuw. Inclusief de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. ‘Voor wie ik heb liefgehad’ is het eerste deel van een romanserie die Marcel Vaarmeijer over zijn moeders leven wil schrijven. Zou het me zo aanspreken omdat ik de afgelopen jaren dagelijks bij mijn 90-jarige moeder in het verpleeghuis kwam? Omdat ik de passages met medebewoners en verzorgers zo herken? Dat ik in Louise misschien iets van mijn moeder terugzie?

Bekijk alle reviews van Loretta Schrijver 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over oorlogsverledens
  • romans

Details:

Auteur(s)Marcel Vaarmeijer
UitgeverijLuitingh Sijthoff
ISBN9789024570942
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 141 x 29 mm.
Gewicht484 gr.  

Recent bekeken producten