Volwassenen met ADHD

• Paperback

€ 37,50

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Gratis verzending

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoudAan aandacht voor ADHD bij kinderen en jeugdigen was de afgelopen jaren geen gebrek. Lange tijd dacht men dat het een stoornis was waar je 'overheen moest groeien'. Inmiddels weten we beter. ADHD kan ook bij volwassenen leiden tot allerlei beperkingen. Ondanks deze kennis roepen de diagnose en behandeling van ADHD op latere leeftijd nog (te) vaak controverses en onduidelijkheden op en de stoornis wordt bij volwassenen nog altijd onvoldoende (h)erkend. Vandaar dit boek.

In het eerste deel van 'Volwassenen met ADHD' staan de ADHD-symptomen in de verschillende levensfasen centraal en is er volop aandacht voor de verschillende theoretische concepten en behandelvormen.
In het tweede deel wordt aan de hand van casuïstiek ingegaan op dilemma's die de professional in de praktijk tegen kan komen, zowel in de diagnostische als in de behandelfase. Aangezien bij ADHD comorbiditeit eerder regel dan uitzondering is, worden in dat verband de meest voorkomende psychiatrische comorbide stoornissen beschreven. Volwassenen met ADHD is een toegankelijk geschreven uitgave met state-of-the-art-kennis over ADHD bij volwassenen en handvatten voor de praktijk.

Anne van Lammeren en Ernst Horwitz zijn als psychiater werkzaam bij het Universitair Centrum voor Psychiatrie (UCP) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Cees Ketelaars is als kinder- en jeugdpsychiater werkzaam bij Dimence te Zwolle.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023246480
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's208
Verschijningsdatum
Afmetingen243 x 160 x 11 mm.
Gewicht370 gr.

Recent bekeken producten