Vlees!

Herman den Blijker, Jaap van Rijn • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€20,00

Overal elders € 25,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

Vlees! is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Vlees, mits goed en diervriendelijk: Herman den Blijker is er dol op. In zijn nieuwe kookboek Vlees! leert hij ons alles over rund- en kalfsvlees. Van rood of gegaard vlees tot orgaanvlees, Herman den Blijker weet er een heerlijk gerecht bij. En ook alle technieken en bereidingen komen aan bod, van bakken en stoven tot rijpen, evenals aankoop- en bewaaradvies. Met dit kookboek weet je altijd wat voor vlees je in de kuip hebt, en vooral: hoe je er het beste van maakt.

Herman den Blijker combineert het ondernemerschap met het kookambacht. Hij is eigenaar van restaurant Las Palmas, presenteert succesvolle tv-programma's als Mijn tent is top en Herrie gezocht. Hij schreef eerder Herman, Altijd trek, Koken met Herman en Herman dichtbij.

Dit boek in de pers

Het boek Vlees heeft het uiterlijk, karakter en formaat van de schrijver. Stevig, stoer en no-nonsens.   
HEBBAN.NL  


Reviews & recensies

Compleet vleeskookboek van vleeskoning Herman den Blijker

Het is duidelijk wat het hoofdonderwerp van dit boek is. Prettig, want als ik chef Herman zo eens bekijk zie echt een vleesman. Hij is een beer van een kerel die het spreekwoord 'als blikken konden doden' misschien wel heeft uitgevonden. Hij motiveert mensen al jarenlang, inclusief mijzelf, om liefde voor je product te hebben. Bovendien is het een uitstekende chef en ondernemer. Het boek Vlees is helemaal op zijn lijf geschreven. Het boek staat, hoe kan het ook anders, boordevol lekkere vleesrecepten die de rechtgeaarde carnivoor doet watertanden. Ach, laten we het eerst over de recepten hebben. Die zijn in een opsomming beschreven, geen extra poeha. Het is wat het is, net als Herman. De begeleidende foto laat zien hoe het gerecht dient te zijn. Gelukkig gaat het boek iets dieper dan alleen recepten, want een groot gedeelte van het boek beschrijft de reizen die de chef heeft gemaakt. Daar is hij op onderzoek gegaan naar rundvleesspecialiteiten. Immers, de ene biefstuk is de andere niet. Toplanden voor rundvlees zijn Ierland, New Zeeland, Australië, Uruguay, de VS en natuurlijk ons eigen land. Hij beschrijft het verschil per ras, is het een stier of koe en wat doet voeding voor de smaak van het vlees. Kijk dan word ik enthousiast! Maar ook zeker als het over de technische delen gaat.Côte de boeuf, entrecote, ribeye en wangetjes dan heb je mij echt te bakken... ehh pakken. En dat gebeurt zeker in dit boek. Er wordt precies beschreven waar het vlees van het lichaam komt en hoe je het vlees het beste bereid. Die bereiding wordt trouwens veelal gedaan op de BBQ waar ook uitgebreid op in wordt gegaan. Een grote plus is dat er eindelijk eens gedacht wordt aan kerntemperaturen waardoor je altijd prima vlees krijgt. Met 272 pagina's een lekker dik boek. Chapeau Briant voor Herman!

Bekijk alle reviews van Danny Jansen 


Details:

Auteur(s)Herman den Blijker, Jaap van Rijn
UitgeverijKosmos Uitgevers
ISBN9789021560915
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's272
Verschijningsdatum
Afmetingen278 x 203 x 30 mm.
Gewicht1268 gr.  

Recent bekeken producten