Vitale organisaties

J. Heijnsdijk • Paperback

€ 64,75

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Vitale organisaties is geschreven voor studenten die al enige kennis hebben van management en organisaties. Deze zesde druk is uitgebreid met de website www.vitaleorganisaties.noordhoff.nl met inzichtvragen, toetsen met feedback en studieadvies, en met een begrippentrainer. Studenten kunnen hier zelfstandig met de stof aan de slag. Docenten kunnen op de website terecht voor onder meer uitwerkingen, de figuren in PowerPoint en een tentamenbank.

Uitgangspunt van Vitale organisaties is dat een organisatie een dynamisch, levend geheel is. Het is de taak van de manager om een goed evenwicht in die dynamiek te vinden en de menselijke energie optimaal te activeren.

Het boek bestaat uit vier delen. Het eerste deel presenteert een overzichtelijk model voor het analyseren en besturen van organisaties. Deel twee definieert zes typen organisaties, die allemaal anders omgaan met strategie, organisatiestructuur en het aansturen van de medewerkers. Deel drie bespreekt hoe de verschillen in identiteit van de bedrijfsonderdelen een bepaalde spanning met zich meebrengt binnen de organisatie. Deel vier verbindt de eerste drie delen: hoe zorgt het management ervoor dat alle afdelingen samen één organisatie vormen, terwijl er toch voldoende gezonde spanning blijft om de medewerkers gemotiveerd en creatief te houden.

Details:

Auteur(s)J. Heijnsdijk
UitgeverijNoordhoff Uitgevers
ISBN9789001766689
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's418
Verschijningsdatum
Afmetingen241 x 172 x 22 mm.
Gewicht798 gr.  

Recent bekeken producten