Verrekenprijzen; de verdeling van de winst van een multinational

• Paperback

€ 87,50

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In deze Fiscale Monografie worden de materiële, de formele en de management-controlaspecten van verrekenprijzen behandeld. Er wordt ingegaan op doel en strekking van het arm's-lengthbeginsel dat daarbij geplaatst wordt in de context van het Nederlandse (internationale) belastingrecht.

De OESO-richtlijnen en het Nederlandse beleid inzake de toepassing van het arm's-lengthbeginsel en het gebruik van de diverse verrekenprijsmethoden worden uitgebreid besproken, mede in relatie tot de 2010-update van de OESO-richtlijnen. Daarbij is aandacht voor recente ontwikkelingen zoals 'business restructurings', winstallocatie aan vaste inrichtingen en de relatie tussen financiering en verrekenprijzen. Er is ook aandacht voor de formele aspecten van verrekenprijzen, zoals de gelieerdheid, de documentatieverplichting, overlegprocedures en APA's.

In het laatste hoofdstuk van Verrekenprijzen; de verdeling van de winst van een multinational wordt ingegaan op de verschillen en overeenkomsten van een verrekenprijssysteem vanuit het perspectief van managementcontrol en een fiscaal verrekenprijssysteem. Daarbij wordt een relatie gelegd met de recente ontwikkelingen met betrekking tot het zogenaamde 'horizontaal toezicht' van de belastingdienst.

Minder

Aanvullende informatie
Dit boek maakt deel uit van de serie Lexplicatie. Wilt u de complete serie ontvangen tegen een aantrekkelijke prijs? Neem dan een abonnement op de Lexplicatie boekenserie en klik hier.

Wilt u volledig en altijd up-to-date zijn? Neem dan een abonnement op Lexplicatie online en klik hier.

Details:

UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013111408
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
SerieFiscale monografieen
Afmetingen242 x 158 x 19 mm.
Gewicht553 gr.

Recent bekeken producten