Veroordeeld

Karin Slaughter • Paperback eci.nl lezers

Vanaf € 9,09

Alleen tweedehands beschikbaar

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een vernieuwende en genadeloos spannende thriller over een jonge agente die haar plek moet veroveren bij de door mannen gedomineerde politie van Atlanta.
Atlanta 1974, een gewetenloze seriemoordenaar heeft het voorzien op de agenten van het politiekorps in Atlanta en executeert in een korte periode vijf jonge mannen. Zijn laatste slachtoffer is Don, partner van agent Jimmy Lawson, die bij de aanslagzelf ook gewond raakt. Politieagente Maggie Lawson heeft al snel door dat er iets niet klopt aan de verklaring van haar broer. Samen met nieuwkomer Kate Murphy onderzoekt Maggie uit welke hoek de dreiging precies komt waarbij de grootste strijd lijkt plaats te vinden binnen het netwerk van de politie zelf. Ondanks de seksistische vooroordelen van hun mannelijke collega’s bijten de vrouwen zich vast in de zaak en jagen hun enige bron verbeten na, totdat blijkt dat Kate zelf het eigenlijke doelwit van de moordenaar is…de meest geliefde prooi van de moordenaar is…

Dit boek in de pers

Veroordeeld is in alle opzichten meer dan geslaagd. ijzersterke personages. Bovendien zijn de dialogen om te smullen. Het is knap hoe Slaughter zichzelf opnieuw blijft uitvinden.  
Leeuwarder Courant  

Een fantastisch uitgewerkt verhaal. Een meeslepend verhaal waarin ook stukjes humor doorschemeren en een moraliserend einde.  
Haarlems Dagblad  

Het boek bijna meer een roman dan een thriller. Totdat een zenuwslopende ontknoping volgt. Dan besef je meteen weer waarom Karin Slaughter de beste in haar genre is.  
DE STENTOR  


Reviews & recensies

Thrillerkoningin Slaughter geeft ons een spannend inkijkje in de wereld van het politiekorps in de jaren ’70

Als ik een recensie moet schrijven over een Slaughterboek moet ik eerst altijd even diep ademhalen en vervolgens zorgen dat ik niet klink als een tienermeisje op een concert van haar favoriete boyband. Want wauw, wat ben ik een grote fan van deze thrillerkoningin. En ja, stiekem was ik eerst een beetje teleurgesteld toen ik hoorde dat in deze Slaughter Will en Sara niet de hoofdrol hebben gekregen. Maar na het lezen van Veroordeeld ben ik heel blij met dit uitstapje. Karin neemt ons mee naar de politie in een tijd waarin elke minderheid slachtoffer was van pesterijen. Een andere huidskleur, geloof, seksuele voorkeur of gewoon vrouw zijn binnen het politiecorps was een uitdaging. Deze tijd wordt door Karin briljant tot leven gebracht aan de hand van twee vrouwelijke politieagenten. In een superspannend verhaal over een moordenaar die het gemunt heeft op agenten. Geen lichtgewicht moordmysterie, maar een verhaal dat je diep raakt en nog lang nazindert. De karakters zijn geweldig! Ik hoop nog veel meer te lezen over deze stoere vrouwen!

Bekijk alle reviews van Sander Verheijen | Crimezone 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • detectives over de jaren 70
  • speurwerk voor haar

Details:

Auteur(s)Karin Slaughter
ISBN9789023487241
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten