Vergeef ons

Amy Homes • Paperback

€ 15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Vergeef ons is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Harold Silver kijkt al zijn hele leven op tegen zijn jongere broer George. George is langer, slimmer en succesvoller. Hij heeft een begeerlijke vrouw, twee kinderen en een schitterend huis in een buitenwijk. Maar de historicus en Nixon-kenner Harry weet ook dat George een vreselijk opvliegend karakter heeft.

Wanneer George een keer echt de controle verliest, heeft dat zulke verstrekkende gevolgen dat de levens van beide broers een volstrekt andere kant op worden gestuwd. De gebeurtenis zorgt ervoor dat Harold plotseling verantwoordelijk is voor de twee kinderen van zijn broer en dat hij ineens aan het hoofd staat van een eenentwintigste-eeuws gezin.

Vergeef ons laat zien hoe iemand zichzelf kan verliezen en weer terug kan vinden en beschrijft op onvergetelijke wijze de kracht van persoonlijke verandering. Het is een grootse, tragikomische roman over familie, toeval en verlossing.

Dit boek in de pers

Een bijzonder goede, rijke, meeslepende roman. Vergeef ons is Homes' Great American Novel.  
NRC  

In Vergeef ons wordt de VS aan een shocktherapie onderworpen. Homes doet dit met satanisch plezier en veel gevoel voor gitzwarte humor, waarmee alle debacles van de moderne tijd worden doorgeprikt. Nu wordt de kwalificatie great American novel veel te makkelijk gehanteerd, maar Vergeef ons is op zijn minst de grote Amerikaanse roman van 2012.  
Het Parool  

In haar nieuwe roman Vergeef ons zet A.M. Homes magistraal een man van middelbare leeftijd neer. (...) Niet alleen een uitstekende roman over 21e-eeuwse families en hoe die te overleven, maar ook over de toestand van het huidige Amerika. De ambitie dat Vergeef ons een Big American Novel moest worden, heeft ze helemaal waargemaakt.  
Knack  

Vergeef ons is een dijk van een boek, A.M. Homes de Bruce Springsteen van de literatuur.  
Limburgs Dagblad  

Vanaf de eerste pagina neemt A.M. Homes je mee in een achtbaan van gebeurtenissen. (...) Lust en overdaad, in de Amerikaanse buitenwijken blijkt alles te kunnen.  
Vogue  

Voortrazende zwarte komedie. (...) Homes maakt in Vergeef ons serieuze punten, gelukkig met veel humor.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Amerika
  • absurdistische boeken

Details:

Auteur(s)Amy Homes
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Gerda Baardman, Wim Scherpenisse
ISBN9789023487913
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's560
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 135 x 44 mm.
Gewicht675 gr.

Recent bekeken producten