Van Cijfers naar Waarden

Kees Tillema • Paperback

€ 29,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

Van Cijfers naar Waarden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Management accounting & control (MAC) gaat niet alleen over beheersing op grond van feiten, cijfers en getallen, maar ook over het stimuleren van individuen en teams om energiek, toegewijd en vitaal te werken. Daar waar controllers zichzelf tot nu toe vooral beschouwen als onafhankelijke waarheidsvinders, gaan ze in de toekomst spelbepalers worden die levendigheid in organisaties (terug) brengen. Dit boek biedt daartoe aanknopingspunten.

*Daar waar accounting & control vooralsnog sterk redeneert vanuit het eigen vakgebied (inside out), is het nodig om de veranderende omgeving veel nadrukkelijker als uitgangspunt te nemen (outside in).
*Daar waar accounting & control de laatste decennia vooral gericht is op sturings- en verantwoordingsinformatie voor anderen, zijn nu concrete handvatten nodig om tot beheersvormen te komen die zelfmanagement stimuleren.
*Daar waar accounting & control tot op heden weinig interesse heeft getoond in de veranderkundige effecten in de praktijk, is thans de grootste uitdaging om nieuwsgierig te gaan worden naar de uitwerkingen op houding, gedrag, communicatie en motivatie binnen samenwerkingsverbanden.
Dit boek beschrijft MAC in een inhoudelijk perspectief en zet vervolgens vier elementaire (macro-economische) bewegingen uiteen, zodat een leidraad ontstaat voor de context waarin het vakgebied zich verder kan ontwikkelen. Daarnaast worden de 'economische mens' en de 'sociale mens' beschreven, terwijl vervolgens wordt betoogd dat de toekomst van accounting en control ligt in de synthese. Tot slot geeft het boek 24 concrete bouwstenen voor accounting & control, die vervolgens worden toegepast op enkele populaire MAC-methoden en -technieken.

Details:

Auteur(s)Kees Tillema
IllustratorMaurits Sengers
UitgeverijVakmedianet Management
ISBN9789013119510
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen242 x 168 x 13 mm.
Gewicht385 gr.  

Recent bekeken producten