Uitspraken ondernemingsrecht 2015

J.B. Wezeman, S.M. Bartman • Paperback

€ 44,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Uitspraken ondernemingsrecht bevat een geactualiseerde selectie van de belangrijkste uitspraken op het gebied van het ondernemingsrecht. van de Hoge Raad en het Europese Hof van Justitie.

Inhoud
In deze nieuwe uitgave zijn 18 belangrijke uitspraken van de Hoge Raad toegevoegd, uit de periode sinds het verschijnen van de vorige druk (zomer 2013) tot 1 juni 2015. Opvallend is het toenemend aantal arresten op het terrein van het personenvennootschapsrecht, waaronder enkele baanbrekende (Carlande Dienstverlening CV; VOF VDV Totaalbouw; Lunchroom De Katterug). Voor kapitaalvennootschappen was in de afgelopen jaren met name de oogst aan enquêtebeschikkingen rijk (Fortis; Cancun Holding; Slotervaartziekenhuis; Novero). Daarnaast werd met name het leerstuk van bestuurdersaansprakelijkheid in en buiten faillissement door de Hoge Raad verder uitgewerkt en verfijnd (Verify, Kok Bouwbedrijf, Hezemans Air, RCI/Kastrop, FSM Europe).

De bundel bevat naast een chronologisch register ook een uitgebreid artikelenregister, met verwijzing naar zowel de vindplaats in de NJ als in de JOR.

Voor studenten en professionals
Deze jurisprudentieverzameling is geschikt voor zowel de bachelor- als de masterfase van het wetenschappelijk onderwijs. De samenstellers, beide verbonden aan de universiteit, onderschrijven de gedachte dat het analyseren van de integrale tekst van arresten van de Hoge Raad nog steeds een onmisbaar onderdeel vormt van de academische opleiding. Maar ook voor praktijkjuristen geeft de bundel snel en systematisch toegang tot de belangrijkste ondernemingsrechtelijke uitspraken.

Details:

Auteur(s)J.B. Wezeman, S.M. Bartman
UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013129472
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 148 x 63 mm.
Gewicht1581 gr.

Recent bekeken producten