U begrijpt dus

Claudio Magris • Hardcover

€ 10,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Vanuit een mysterieus Hiernamaals, een duister schimmenrijk dat ze ‘het Rusthuis’ noemt, houdt een vrouw een indringende monoloog over de volmaakte maar vergane liefde voor haar man, een nieuwe Orpheus.

Hij heeft haar vergeefs uit het ‘tehuis’ trachten terug te halen om van haar het geheim van leven en dood te vernemen. In U begrijpt dus koppelt Claudio Magris een schrijnende, persoonlijke ervaring aan een mythische vertelling over het leven na de dood. Hij laveert tussen lichtheid en tragiek, tussen de drang om alles te willen weten en de wetenschap dat sommige vragen nooit beantwoord kunnen worden. Bovenal is U begrijpt dus een prachtig, ontroerend eerbetoon aan de vrouw.

Dit boek in de pers

Claudio Magris, auteur van onder meer de magistrale Donau-biografie, waagt zich waar maar weinigen durven te gaan. Natuurlijk faalt ook hij, net als Orpheus, maar zijn val is gracieus. U begrijpt dus, oorspronkelijk verschenen in 2006 nadat Magris' vrouw overleed, is een mooi klein boekje, broos als een breekbaar vers.  
De Volkskrant  

Een ontroerende, intense novelle  
De Standaard  

Een parel van een novelle.  
Humo  

Details:

Auteur(s)Claudio Magris
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Anton Haakman
ISBN9789023456537
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's48
Verschijningsdatum
Afmetingen195 x 119 x 12 mm.
Gewicht103 gr.

Recent bekeken producten