Tram 83

Fiston Mwanza Mujila • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,12

Overal elders € 18,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Tram 83 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Tram 83 is een kroeg-eettent-bordeel in Congo, in een stad die ‘het Stadland’ wordt genoemd. Het is er vol en smerig, het is de enige tent die dag en nacht open is. Voor de meeste bezoekers ervan is het leven een kwestie van overleven.

Twee stamgasten van Tram 83 zijn Requiem en Lucien, die samen hebben gestudeerd en een appartement delen. Requiem heeft een verleden vol gevechten in de jungle en maakt nu provocerende foto’s van rijke toeristen om ze te kunnen chanteren. Lucien was leraar geschiedenis en is om politieke redenen gevlucht uit ‘het Achterland’. Hij schrijft een toneelstuk en probeert daarvoor een uitgever te vinden, terwijl Requiem hem alle mogelijke obstakels in de weg legt.

Het ritmische, zintuiglijke en beeldende taalgebruik in Tram 83 weerspiegelt het chaotische gewoel in de kroeg. Met zijn krachtige, soms speelse en dan weer grimmige stijl maakt Mujila de gevoelens van ontreddering, woede en verdriet voelbaar van een Congolese bevolking die niet veel illusies heeft, maar wel begiftigd is met een hardnekkige vitaliteit.

Dit boek in de pers

Met veel levenslust geschreven debuutromans over de fictieve ‘slettenkroeg’ Tram 83 waar autochtonen en buitenlanders zich een stuk in de kraag drinken. Een leven is niets waard, en het is onmogelijk om op een fatsoenlijke manier je brood te verdienen.  
NRC  

Debuutroman leest als een jazz-improvisatie.  
De Volkskrant  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Congo
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Fiston Mwanza Mujila
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Jeanne Holierhoek
ISBN9789023497561
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 126 x 20 mm.
Gewicht293 gr.

Recent bekeken producten