Toolkit sociologie

C. Langen • Paperback

€ 34,50

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

Toolkit sociologie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"De Toolkit Sociologie gaat over dagelijkse situaties en gebeurtenissen, maar het is geen alledaags, doorsnee sociologie boek.
Er zijn zeven thema¿s: samenlevings-verbanden, cultuur, sociale ongelijkheid, sociale controle, arbeid, criminaliteit en modernisering. Verwacht in dit boek geen overzicht van wat de belangrijke sociologen allemaal over deze thema¿s schrijven. Je zoekt tevergeefs naar uitgewerkte socio-logische theorieën. Wat dan wel?

De zeven thema¿s worden ingeleid aan de hand van een (beroeps)praktijksituatie. Er wordt per thema een sociaal probleem beschreven. In elk hoofdstuk wordt een aantal elementaire begrippen uit de sociologie omschreven en beknopt toegelicht. De vaardig-heden worden niet vergeten. De begrippen worden toegepast op de praktijksituatie. Aan het eind van het hoofdstuk vind je de oplossing van het sociaal probleem. Aan de hand van opdrachten leer je kritisch naar deze oplossing te kijken. Daarna kun je zelf aan de slag. Je past de begrippen toe op een eigen praktijksituatie of je gebruikt het boek als een naslagwerk bij het maken van een beroepsopdracht.

Dankzij de eenvoudige en toegankelijke opzet kan iedere student zelfstandig met het boek werken. Het boek levert de basiskennis. Een eventuele verdieping vind je in de bestaande literatuur. De Toolkit Sociologie past goed bij het competentie gerichte HBO onderwijs, maar het is ook goed bruikbaar als een eerste kennismaking met het vak sociologie in verschillende situaties waar het werken met mensen centraal staat.

Kortom: de Toolkit Sociologie bied je een overzicht van de elementaire begrippen uit de sociologie en met behulp van deze begrippen leer je zelfstandig een sociaal probleem beschrijven en oplossen.

Cor Langen was jarenlang ondermeer als arbeidsdeskundige werkzaam in de beroeps- praktijk. Vanaf 1991 werkt hij als docent methodiek en sociale wetenschappen, eerst bij de Hogeschool Utrecht en nu bij de Saxion Hogeschool Enschede.
"

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)C. Langen
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023244196
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's194
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 170 x 13 mm.
Gewicht505 gr.  

Recent bekeken producten