Maak een nieuwe boekenlijst

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Gruwelijke thrillers

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  

Karen Rose

Spanning, romantiek en een flinke dosis seks. Deze ingrediënten stopt auteur Karen Rose in al haar romantische thrillers. Karen maakte een behoorlijke carrièreswitch: ze werkte als chemicus in de levensmiddelentechnologie. Eigenlijk is ze dankzij haar vliegangst gaan schrijven. Om de vele vluchten voor haar werk door te komen, begon Karen meer te lezen. Haar man moedigde haar aan om ook zelf te gaan schrijven. En de rest is geschiedenis: de thrillers van Karen Rose worden inmiddels uitgegeven in onder andere Duitsland, Japan, Nederland en natuurlijk de Verenigde Staten.

Lees meer

Patricia Cornwell

Patricia Cornwell werd in juni 1956 in Miami, Florida geboren. In 1979 start zij haar carrière als reporter bij de Charlotte Observer. Al snel wordt zij misdaadverslaggeefster en in 1984 aanvaardt zij een job bij de pathologisch-anatomische dienst van Virginia. Hier werkte ze 6 jaar, eerst als technisch schrijfster, later als systeemanaliste. Zij gaf zich op als vrijwillige stadspolitie en kreeg zo een eerste inzicht in de overheidspolitie.

Tussen 1984 en 1986 schrijft zij drie romans gebaseerd op haar misdaadervaring, maar allen worden geweigerd. Mysterious Press had ook geweigerd maar Sara Ann Freed had haar er een soort van aanmoediging bij geschreven en dit zette Patricia Cornwell aan het denken. Sara Ann Freed had namelijk geadviseerd om de mannelijke detective, die tot dan toe haar centrale figuur in haar boeken was, te lozen en om Kay Scarpetta een meer centrale rol te laten spelen. Zo verscheen in 1990 haar eerste boek Postmortem (Fataal weekend). Dit boek was het begin van de Kay Scarpetta-reeks die haar in de thrillerwereld neerzette.
Ze schreef onder meer Fataal weekend - het enige boek dat de Edgar Award, de Creasey Award, de Anthony Award, de Macavity Award en de Franse Prix du Roman d'Aventure binnen één jaar won - en Rigor mortis, dat de prestigieuze Gold Dagger Award voor het beste spannende boek van 1993 won.Haar fictieve hoofd patholoog-anatoom, Dr. Kay Scarpetta, won in 1999 de Sherlock Award voor de beste 'detective' die door een Amerikaan gecreëerd is.Patricia Cornwell woont afwisselend in New York en Florida.

Lees meer

Val McDermid

Over zichzelf:

'Ik ben opgegroeid in Kirkcaldy aan de oostkust van Schotland. Het bevindt zich midden in de mijnstreek van Fife en ik heb een groot gedeelte van mijn jeugd doorgebracht bij mijn grootouders in het mijnstadje East Wemyss. Tot ieders verbazing, ook die van mezelf, werd ik op mijn zeventiende toegelaten tot St. Hilda's College in Oxford als student Engels. Ik was een van de jongste studenten ooit en de eerste die afkomstig was van een Schotse openbare school.

Ik had altijd al willen schrijven, vanaf het moment dat ik me realiseerde dat al die boeken die in de bibliotheek stonden door mensen van vlees en bloed waren geschreven. Maar iedereen vertelde me dat het onmogelijk was van de pen te leven en dat ik een echte baan nodig had. Ik wist dat ik niet het soort mens was die geschikt is voor een echte baan, een baan van negen tot vijf met een keurige hiërarchische carrièrestructuur, dus werd ik journalist.
Ik heb twee jaar stage gelopen in Devon, waar ik een sloot prijzen heb gewonnen, waaronder de Trainee Journalist of the Year. Vervolgens heb ik veertien jaar lang voor een aantal nationale kranten in Glasgow en Manchester gewerkt. Ik werd uiteindelijk hoofd van de redactie Noord van een nationale Zondagskrant - een functie die veel voornamer klinkt dan hij is, moet ik eerlijk toegeven.
Ondertussen probeerde ik een echte auteur te worden. Ik deed mijn eerste poging tot het schrijven van een roman toen ik in Devon werkte. Het beste dat ik erover kan zeggen is dat ik erin slaagde de roman af te schrijven. Het was een typisch product van een 21-jarige: vol verkrampte menselijke relaties, liefde, haat, verdriet, angst en natuurlijk niet te vergeten: de diepere betekenis van het leven. Uiteraard werd het door elke uitgever in Londen afgewezen. Een bevriende acteur was echter van mening dat het een goed toneelstuk zou zijn. Dus veranderde ik de roman in een scenario, dat ik voorlegde aan de directeur van de Plymouth Theatre Company. Hij vond dat het perfect zou passen in een theaterprogramma dat hij gepland had met nieuwe toneelstukken van nieuwe auteurs. Zo werd ik, op mijn 23ste, een toneelschrijfster wier werk nog werd uitgevoerd ook.
Ik besloot eens te proberen of ik een misdaadroman kon schrijven, want dat was het type boek dat ik altijd met plezier gelezen had en ik was buitengewoon enthousiast over de Nieuwe Golf van Amerikaanse Vrouwelijke Misdaadauteurs. Door hen begon ik me af te vragen of ik ook zoiets zou kunnen, maar dan in de vorm van een roman met een Britse setting.Ik begon aan Report for Murder in 1984 en in 1987 werd het door The Women's Press uitgegeven. De rest is geschiedenis.
Ik woon in een krakkemikkig Victoriaans huis in het zuiden van Manchester met mijn partner, ons kind en drie katten.'

Lees meer

Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem woont in Stockholm en heeft zich ruimschoots bewezen als thrillerauteur en scenarioschrijver voor o.a. Wallander en Irene Huss. De vertaal- en filmrechten van Zonder gezicht werden razendsnel aan zeven landen verkocht. In Denemarken en Zweden behoort Ahnhem inmiddels tot de bestsellerauteurs.

Lees meer

Lars Kepler

Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse echtpaar Alexander Ahndoril en Alexandra Coelho Ahndoril. Het stel debuteerde in 2009 met hun thriller 'Hypnose'.

Bij aanvang was de persoon achter het pseudoniem Lars Kepler onbekend. Het was de bedoeling van Ahndoril en Coelho om dit voorlopig zo te houden. De Zweedse krant Aftonbladet wist echter genoeg bewijzen te verzamelen om hard te maken dat Ahndoril en Coelho achter dit pseudoniem zaten.
De naam van het pseudoniem Lars Kepler komt voort uit de namen van de Zweedse schrijver Stieg Larsson en de Duitse wetenschapper Johannes Kepler.

Lees meer