Tekstuitgave Regelgeving Grondzaken 2016

• Paperback

€ 95,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Met de Tekstuitgave Regelgeving grondbeleid heeft u in één oogopslag zicht op de belangrijkste wetten en regelingen voor uw grondbeleid en gebiedsontwikkeling, vanaf grondverwerving tot en met exploitatie.

Grondexploitatie
Voor grondexploitatie zijn de Wet en het Besluit ruimtelijke ordening opgenomen, en de Wabo voor de omgevingsvergunning. Verder vindt u regelingen over onteigening, voorkeursrecht, de vervreemding van landbouwgrond en natuurterreinen, inzake planschade en nadeelcompensatie.

Gebiedsontwikkeling en onroerende zaken
Voor al uw activiteiten rondom gebiedsontwikkeling en onroerende zaken heeft u de beschikking over de wettekst van de Wet WOZ, de Belemmeringenwet Privaatrecht, de Wet inrichting landelijk gebied, de Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen en de pachtregeling in het BW. Voor werkzaamheden in het kader van aanbesteding vindt u de EU-Aanbestedingsrichtlijn 2014.

Algemene Wet bestuursrecht
Uiteraard ontbreekt de Algemene Wet bestuursrecht niet, zodat u ook grip heeft op de procedurele en bestuursrechtelijke aspecten in uw werkzaamheden.

Startpunt uitzoeken juridische aspecten
De wettenpocket is dan ook het startpunt voor het uitzoeken van de juridische aspecten in uw werkproces. Handig voor het opstellen van juridische en inhoudelijke argumenten in uw eigen dossiers (zoals beleidsnota's, ruimtelijke plannen, beschikkingen, pleitnota's en verweerschriften). En met dit handzame boekje heeft u in elke situatie de wettekst bij de hand (zoals tijdens overleg, vergaderingen of rechtszittingen).

De tekstuitgave is uitermate geschikt voor:
1.beleidsmedewerkers bij gemeenten, grondbedrijven, regionale instanties, provincies en rijksdiensten
2.aannemers, adviseurs, advocaten, makelaars en vastgoedbedrijven
3.iedereen die te maken heeft met publiek-private samenwerking op het gebied van woningbouw, winkel- en bedrijfsvestiging en civiele, recreatie- en waterstaatsprojecten

Details:

UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013135817
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen285 x 110 x 34 mm.
Gewicht506 gr.  

Recent bekeken producten