Suikerspin

Derk Visser • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€11,16

Overal elders € 13,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Suikerspin is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Suikerspin' van Derk Visser is een aangrijpend jeugdboek over de 12-jarige Ezra die haar familie bij elkaar probeert te houden. En dat is niet makkelijk als je vader net terugkomt uit een oorlogsgebied.

Ezra zag het helemaal zitten. Haar vader zou extra veel gaan verdienen in de oorlog, zodat ze met z'n allen zouden kunnen verhuizen naar een huis met een tuin. Maar haar droom valt al snel in duigen. Haar vader blijkt bij terugkomst niet meer in staat normaal te functioneren en het gezin dreigt te verdrinken in de problemen. Ezra is echter niet van plan bij de pakken te gaan neerzitten. Met ontwapenende veerkracht baant ze zich een weg door het leven, waarbij haar grootste wens natuurlijk is dat alles weer wordt zoals het was.

Derk Visser schrijft jeugdromans die zich afspelen aan de rand van de samenleving. Zijn hoofdfiguren groeien op in een kansloos milieu, en zijn niet in staat zich daaraan te onttrekken. Zijn verhalen worden rauw en realistisch genoemd. Zijn boek 'Prikkeldraad' werd genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs en kreeg een eervolle vermelding van de jury van de Woutertje Pieterse Prijs.

Dit boek in de pers

Suikerspin is voor de jeugdliteratuur wat Roxy van Esther Gerritsen is voor volwassenen. Over deze kant van Nederland lees je bij niemand anders zo goed en zo rauw.  
NRC  

Details:

Auteur(s)Derk Visser
UitgeverijGottmer Uitgevers Groep
ISBN9789025761202
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's128
LeeftijdsindicatieVanaf 10 jaar
Verschijningsdatum
Afmetingen218 x 142 x 19 mm.
Gewicht293 gr.

Recent bekeken producten