Steven!

René Huigen • Paperback

€ 16,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Steven! is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De poëzie van Huigen is helder en direct, zijn onderwerpen zijn filosofisch en bespiegelend. Steven! is een epos over een moderne antiheld, die al zijn avonturen vanuit zijn armstoel beleeft. Hoewel vastgeklonken, is hij toch tot een eeuwig dolen veroordeeld.

Wie schrijft er in 2005 nog een heldendicht of een romantisch epos? René Huigen heeft zich voor zijn nieuwe bundel laten inspireren door de negentiende-eeuwse dichter Van Lennep, die elke dichter met aspiraties aanraadde om dat in vertellende versvorm te doen. Destijds gaven weinig dichters gehoor aan de oproep, wat de prestatie van René Huigen meer dan een eeuw later er alleen maar opmerkelijker op maakt.

Steven! is een klassiek heldendicht, maar wel een met een eigentijdse inhoud. Eigenlijk is de hoofdfiguur een moderne Odysseus, die vele avonturen niet op reis maar vanuit zijn stoel meemaakt. Geen held is hij, maar een virtuele antiheld. Als Steven op een goede dag daadwerkelijk zijn huis verlaat, is hij gedoemd tot eeuwig dolen.

Dit boek in de pers

Een tour de force die bewondering afdwingt.  
NRC  

Mooi is het, hoe Huigen de lezer in één zin weet te voeren van een abstracte, filosofische wereld naar een tastbare, banale. (...) Beeld en werkelijkheid gaan bij deze dichter zo door elkaar lopen, dat een metafoor het vehikel wordt dat de hoofdpersoon (letterlijk) naar een andere plek voert. De taal is de stuwende kracht in dit moderne epos, niet de daadkracht van een held. In een interview kondigt Huigen een derde deel aan. Ik verheug me erop en verwacht dat hij daarin het klassieke genre van het heldendicht nog meer naar zijn hand zal weten te zetten.  
Tzum.nl  

Details:

Auteur(s)René Huigen
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023417675
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's63
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 150 x 7 mm.
Gewicht105 gr.  

Recent bekeken producten