Sporen van talent

Lidewey van der Sluis, Monique de Vos • Paperback

€ 20,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"Met de paplepel ingegoten... Zelf voor geknokt
Dankzij mijn opvoeding... Ondanks mijn kindertijd"

In Sporen van Talent spreken succesvolle bekende Nederlanders en bestuurders
over de door hen afgelegde weg naar de top. Hoe zag de route naar hun vooraanstaande positie eruit? Met diepte-interviews én een breed theoretisch kader gaan de auteurs op zoek naar de succesfactoren. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen in hun levensverhalen? Welke mix van aangeboren talent, ambitie, hard werken,geluk en zelfvertrouwen is succesvol? Welke hindernissen vonden zij op hun pad en hoe gingen ze er mee om?

De levensverhalen zijn intrigerend en inspirerend. Voor mensen die talent hebben, lijkt succes en bekendheid een keuze. Welke sporen de geïnterviewden trokken op weg naar de top, leest u in dit boek.
In Sporen van Talent leest u als werkgever en HR-professional hoe u excellentie kunt herkennen, stimuleren en hoe uw organisatie een context kan bieden voor talent en ambitie. Het boek draagt wetenschappelijke inzichten aan waarmee talentgeörienteerde organisaties hun voordeel kunnen doen. De combinatie met verhalen van talenten die bereid zijn hun hoofd boven het maaiveld uit te steken is illustratief en ijzersterk.

Prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis (1972) is hoogleraar Strategisch Talentmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen en directeur van de Nyenrode Powerhouse'Competing for Talent'. Daarnaast is zij buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Vanderbijlpark, Zuid-Afrika en onder meer toezichthouder en veelgevraagd spreker. Zij publiceerde talrijke artikelen in binnen- en buitenland en schreef onder meer de boeken 'Competing for talent' (2009) en 'Talent is goed, ambitie is beter' (2012).
Drs. Monique de Vos (1962) is directeur van Chasse Executive Search en werft directieleden,bestuurders en toezichthouders. Kortom: talentvolle leiders. Tevens vervult zij enkele toezichthoudende rollen. Eerder was zij werkzaam in diverse management- en directiefuncties in de verzekeringsbranche. In 2012 publiceerde zij 'Vol in de wind, topmannen en topvrouwen over leiderschap'.

" Zonder talent kom je er niet, maar zonder hard te willen werken al helemaal niet"
Siem de Jong, profvoetballer

"Talent is minder belangrijk dan ambitie en vooral passie"
Koen Slippens, bestuursvoorzitter

"Ik ben niet bang en durf te mislukken"
Humberto Tan, radio- en TV-presentator

"Mijn belangrijkste talent is mijn rust.Daarnaast maak ik de dingen af
waaraan ik begin"
Melanie Schultz van Haegen, minister

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Lidewey van der Sluis, Monique de Vos
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023253624
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 167 x 10 mm.
Gewicht346 gr.  

Recent bekeken producten