Smokey Goodness

Jord Althuizen • Hardcover eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€19,99

Overal elders € 24,99

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Smokey Goodness is door de vakjury uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar 2016! Het boek won ook in de categorie beste vormgeving en fotografie (Erik Rikkelman en Remko Kraaijeveld).

De jury over Smokey Goodness: 'Het BBQ thema is in dit boek van voor tot achter, op alle vlakken, doorgevoerd. Je ruikt de BBQ bijna. Het is een persoonlijk verhaal en een lekker vet boek met ruige recepten. Althuizen heeft zich werkelijk verdiept in de Amerikaanse barbecuecultuur en belicht die van alle kanten.'

Smokey Goodness is het BBQ-kookboek van wereldkampioen Barbecue, Jord Althuizen. Met Smokey Goodness haal je het beste uit je BBQ. Met alles over (voor)bereidingen en temperatuurbeheersing, gouden tips en inspirerende recepten: van whole hog tot pulled pork en van sushi roll tot kip op een bierblikje. Voor je het weet ben je net zo verslingerd aan de grill, het vuur en de rook als Jord. Get your grill on!
Kookboek van het Jaar 2016

Reviews & recensies

Dit unieke boek neemt je mee in de wereld van pitmasters en smeulende kolen.

Of het nu zomer of winter is, eigenlijk is het altijd tijd om te barbecueën. En BBQ-goeroe Jord Althuizen schreef er een boekje over, althans een boek van 224 pagina pure BBQ-passie. Wat dit boek zo uniek maakt is dat de stijl van het ‘stoere mannen imago’ in dit boek helemaal wordt doorgetrokken. Het begint al met Jord op de voorkant. Soms is het niet slim om de auteur op de cover te zetten, maar in dit boek kan het gewoon. Het lettertype is groter en wat grover, de foto’s zijn prachtig en geven die typische country-look. Dan even de recepten, want daar heeft Jord zich niet gemakkelijk vanaf gemaakt. Gezien deze auteur ook BBQ-wedstrijden heeft gewonnen, staat elk recept stap voor stap beschreven, zelfs met complete tijdschema’s erbij. Wat vind je nog meer in dit boek? Natuurlijk veel vleesgerechten, varkensribben, burgers, gevogelte, noem maar op. Gelukkig is er voor de visliefhebbers en vega’s ook een hoofdstuk en er zijn zelfs toetjes van de BBQ. Wat dit boek leuk maakt is dat je meegenomen wordt in de wereld van pitmasters en smeulende kolen. Daar hoort zelf een speciaal jargon bij, want Jord legt uit wat de Buston Butt, Bark of de 3-2-1 methode is. Van dit boek krijg je honger als je er al in kijkt en dat is goed. Dit boek is denk ik hét ideale Vaderdagcadeau of presentje voor degene die zichzelf helemaal kan vinden in grote stukken vlees, leren schorten en smeulende kolen.

Bekijk alle reviews van Danny Jansen 


Details:

Auteur(s)Jord Althuizen
UitgeverijKosmos Uitgevers
ISBN9789021562292
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's192
Verschijningsdatum
Afmetingen287 x 227 x 32 mm.
Gewicht1516 gr.  

Recent bekeken producten