Sjakie en de chocoladefabriek

Roald Dahl • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€12,79

Overal elders € 15,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Sjakie en de chocoladefabriek is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De klassieker Sjakie en de chocoladefabriek is een bestseller van kinderboekenschrijver Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake. Sjakie en de chocoladefabriek werd al twee keer verfilmd, onder meer door Tim Burton, met Johnny Depp in de rol van Willie Wonka.

Als Sjakie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wonka, de ongelofelijkste, geweldigste en verbazingwekkendste chocoladefabrikant ooit. En wie zou niet willen rondwandelen op de plek waar ze opstijglimonade met prik, holle-kiezen-vullende karamels, aardbeiensap-waterpistolen of aflikbaar behang voor kinderkamers maken? Maar in de fabriek schuilen ook grote gevaren. Bijvoorbeeld voor Caspar Slok, die door een rivier van hete chocolade wordt meegesleurd...

'Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.' - VPRO-gids

Dit boek in de pers

Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.  
VPRO-GIDS  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Dit spannende kinderboek mag in geen enkele kinderboekenkast ontbreken. Met prachtige illustraties van sir Quinton Blake.

Ik droom er nog steeds van om ooit de Gouden Wikkel van Willy Wonka te vinden in een reep chocola. Dit kinderboek over Sjakie Stevens die een bezoek wint aan de chocoladefabriek van Willy Wonka heeft een onuitwisbare indruk op me achtergelaten, en is inmiddels een absolute klassieker. Niemand anders als Roald Dahl kan zo goed de meest bizarre situaties verzinnen, die beleefd worden door angstaanjagende, onuitstaanbare en fantastische figuren. Terwijl hoofdpersoon Sjakie gewoon zichzelf blijft. Illustrator sir Quinton Blake geeft alle personages een gezicht, waardoor de figuren optimaal tot leven komen. Het verhaal en de tekeningen zijn als een groot stuk snoepgoed waar je niet vanaf kunt blijven. Tip: lees eerst het boek, bekijk dan pas de film.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Roald Dahl
IllustratorQuentin Blake
UitgeverijDe Fontein Jeugd
Vertaler(s)Harriët Freezer
ISBN9789026139413
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's176
LeeftijdsindicatieVanaf 10 jaar
Verschijningsdatum
SerieDe fantastische bibliotheek van Roald Dahl
Afmetingen237 x 157 x 23 mm.
Gewicht467 gr.  

Recent bekeken producten