Sint-Godelieve in Gistel

F. Debaillie • Paperback

€ 19,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De verering van de Heilige Godelieve is de rode draad doorheen de Gistelse geschiedenis.  Aan de hand van zon 200 fotos, oude postkaarten en documenten bestudeert dit boek op een vlotte, toegankelijke manier de twintigste-eeuwse geschiedenis van deze devotie.
Godelieve stierf zoals vele heiligen de marteldood. Haar huwelijk met de Gistelse heer Bertolf  was ronduit slecht te noemen, en na een vroom maar ongelukkig leven werd Godelieve in opdracht van haar echtgenoot gewurgd en in een waterpoel gegooid. Sint-Godelieve wordt aangeroepen bij oog- en keelziekten, echtelijke problemen en boze schoonmoeders.
In Archiefbeelden - Sint-Godelieve komt de bouwgeschiedenis van de abdij Ten Putte aan bod en u leest alles over de eeuwenoude processie. U ontdekt waarom Godelieve niet alleen in de abdij, maar ook in de kerk vereerd wordt.  Het boek sluit af met een overzicht van zes belangrijke gebeurtenissen die van de twintigste eeuw de Godelieve-eeuw maakten. We blijven niet alleen in Gistel, ook in de Noord-Franse geboorteplaats van Godelieve, Wierre-Effroy, gaan we op zoek naar de legende. Met deze publicatie toont Filip Debaillie aan dat de legende van Sint-Godelieve leeft, zowel in Vlaanderen als in Noord-Frankrijk.

Details:

Auteur(s)F. Debaillie
UitgeverijUitgeverij Tempus
ISBN9781845886424
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's128
Verschijningsdatum
SerieArchiefbeelden
Afmetingen235 x 165 x 9 mm.
Gewicht307 gr.

Recent bekeken producten