SERRANO ANDRES, Rétrospective (NL)

• Paperback

€ 41,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hedendaagse kunst als provocatie: het rauwe leven gezien door de lens van Amerikaans fotograaf Andres Serrano.

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België organiseren een retrospectieve gewijd aan de hedendaagse fotograaf Andres Serrano, hij die zo vaak de discussie aangaat met onze huidige maatschappij.

Met haar honderdtal foto's belicht deze tentoonstelling op een didactische manier het creatieve pad van Andres Serrano - alle reeksen zijn aanwezig. Tegelijkertijd schetst de retrospectieve ook richtlijnen die zijn werk coherent maken. De problematiek van het portret op zoek naar een tijdsindicator, een klassieke representatie van het dode lichaam geïnspireerd door schilderijen, de abstracte ruimte van enerzijds de studio en anderzijds de recente stedelijke immersie van de artiest, zij het in Jerusalem of Cuba, geweld in zijn relatie ten opzichte van de ander en de overgang van procreatie naar creatie: armoede die plaatsgebonden is, collectieve dynamiek in samengestelde groepsportretten: dit zijn allemaal thema's die Serrano onophoudelijk onderzoekt aan de hand van uitdagende vragen, al dan niet met geweld.
Aan deze vrijwillige thema's hebben we dat van het vandalisme toegevoegd - vijf vernielde stukken worden er samen met de video van hun vernieling getoond. Daaraan linkt zich ook de problematiek van de censuur.

Doorheen deze tentoonstelling presenteren we het cruciale werk van een fotograaf die als een van de spilfiguren van de hedendaagse scène wordt aanzien.

Details:

UitgeverijSilvana Editoriale
ISBN9788836632626
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's240
Verschijningsdatum
Afmetingen286 x 236 x 29 mm.
Gewicht1599 gr.

Recent bekeken producten