Satyrica

Petronius • Paperback

€ 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen
*eci.nl prijs € 10,00

Vanaf 22 februari 2017

Reserveer

Satyrica is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De tijd van keizer Nero. Encolpius en Giton, een ex-slaaf en zijn jonge seksvriendje, leiden een vrij bestaan. Maar er zijn ook zorgen: hun verhouding wordt voortdurend bedreigd en Encolpius kampt met impotentie. De vrienden raken verzeild in een orgie en liggen aan bij een uitzinnig decadent maal: het beroemde 'diner van Trimalchio'.
Petronius' roman is uniek vanwege zijn scherpe, realistische schets van het leven in de oudheid. Charmante bedriegers en patsers, doortastende vrouwen en geile jongens: in deze sprankelende vertaling komen ze waarachtig tot leven.

'Petronius vertelt het verhaal met een zeker raffinement. Een figuur als de dichter Eurnolpus (verheven opvattingen, vuige praktijk) vergeet je niet. Maar ook na twee millennia heeft het lichtzinnige plezier van Petronius om al deze volkse figuren, die hun hedonistische wansmaak zonder terughouding etaleren, nog weinig van zijn weerzinwekkendheid verloren, en de vertaler heeft zichtbaar plezier gehad in zijn werk.' Nederlands Dagblad

Uniek vanwege zijn scherpe, realistische schets van het leven in de oudheid.
de eci redactie

Details:

Auteur(s)Petronius
UitgeverijAthenaeum
Vertaler(s)Vincent Hunink
ISBN9789025304966
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's216
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 125 x 18 mm.
Gewicht241 gr.

Recent bekeken producten