Rusteloosheid

Ignaas Devisch • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,92

Overal elders € 19,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Rusteloosheid is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

We werken minder, maar we hebben meer te doen. We hebben meer vrije tijd, maar we slapen minder. Terwijl we klagen over de drukte, de gejaagdheid en dreigende burn-outs, plannen we onze dagen vol. Kortom, onze tijd wordt ‘obees’; we proppen alles vol en zijn niet langer in staat om te lummelen of werkelijk niets te doen.
Wie denkt dat rusteloosheid een ziekte is van deze tijd, heeft het mis. Al eeuwenlang zoekt de mens een uitweg voor een probleem dat hij zelf veroorzaakt: een te vol leven. Maar is die rusteloosheid werkelijk een probleem, of is het juist een van onze voornaamste drijfveren? Passie, creativiteit en verlangen bestaan bij gratie van ongedurigheid, aldus filosoof en medicus Ignaas Devisch.
In weerwil van alle pleidooien om te vertragen en de roep om spiritualiteit en ascese, breekt dit boek een lans voor de positieve kanten van een mateloos leven.

Dit boek in de pers

Rusteloosheid is een heel toegankelijk geschreven en veelzijdig boek over een thema dat hoe dan ook een hoofdkenmerk is van de westerse cultuur. Devisch wil beschrijven en niet moraliseren, al komt in zijn pleidooi voor een rusteloos, creatief en gepassioneerd bestaan de moraal toch weer om de hoek kijken. Maar dat is ook de charme van dit boek.  
Trouw  

Een bijzonder lezenswaardig boek. Behalve een filosofische en historische verkenning van knagende gevoelens reikt Devisch ook houvast waarmee we onszelf uit het moeras kunnen trekken.  
Knack  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • diepgaande essays
  • filosofische boeken

Details:

Auteur(s)Ignaas Devisch
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023494188
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 137 x 22 mm.
Gewicht353 gr.  

Recent bekeken producten