Rouwen in de tijd

Marinus van den Berg • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€18,39

Overal elders € 22,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Rouwen in de tijd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud


'Hoe lang is het nu geleden?' Wie rouwt hoort regelmatig deze vraag. Hij komt vaak van mensen die leven in de haasttijd: de tijd van snelle antwoorden en oplossingen. Ook nabestaanden zelf kennen deze tijd van vroeger. Na hun verlies zijn zij echter in een vertraagde tijd beland. Veel gaat in een slakkengang, het is aanmodderen. Dit verschil tussen haasttijd en vertraagde tijd leidt over en weer tot onzekerheid en onbegrip. Dat is een van de waardevolle inzichten die Marinus van den Berg in 'Rouwen in de tijd' uitwerkt.
Een tweede inzicht is dat rouwen om een andere taal vraagt: meer gericht op beleving, minder op adviezen en oplossingen. In dit boek heeft de schrijver zijn professionele ervaring geordend rond thema's als 'tijd' en 'zingeving'. Rouwen gebeurt in de tijd en in vier centrale zingevingsgebieden die zich in de loop van een mensenleven steeds wijzigen.

Een boek voor wie zelf rouwt, en voor wie rouwende mensen beter wil leren begrijpen om hen te kunnen steunen.

Marinus van den Berg (1947) werkt sinds 1998 als geestelijk verzorger en pastor bij de Rotterdamse zorgaanbieder Laurens op de locatie Antonius IJsselmonde en in het regionaal palliatief centrum Cadenza. Hij verzorgt lezingen en workshops over thema's als ouder worden, levenseinde, afscheid, verlies en zorg. Daarover gaan ook zijn publicaties.

Details:

Auteur(s)Marinus van den Berg
IllustratorMarco Faasen
UitgeverijHave, Ten
ISBN9789025960216
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's211
Verschijningsdatum
Afmetingen221 x 141 x 23 mm.
Gewicht377 gr.

Recent bekeken producten