Roest

Philipp Meyer • Paperback

€ 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Roest is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Buell in Pennsylvania is een oud, prachtig gelegen mijnwerkersstadje waar de economische crisis diepe sporen heeft nagelaten. Roest vertelt het verhaal van Isaac en Billy, twee jongemannen die niets liever willen dan de fabriek en hun hopeloze omgeving verruilen voor een nieuw bestaan in Californië. Isaac, de intelligentste jongen van zijn klas, zorgt na de zelfmoord van zijn moeder noodgedwongen voor zijn vader. Maar nu wil Isaac weg en niemand zal hem in de weg staan, zelfs niet zijn beste vriend Billy. Maar dan raken ze betrokken bij een moord.

Dit boek in de pers

Zolang de Amerikaanse literatuur debuten van deze allure produceert, hoeven we ons om het uitsterven van de generatie na-oorlogse giganten geen zorgen te maken.  
NRC  

John Steinbeck, William Faulkner, Cormac McCarthy en Dennis Lehane hebben schitterende boeken geschreven over het streven van de kleine man een meer dan basaal bestaan op te bouwen en liefst steenrijk te worden. Voeg nu Philip Meyer toe aan die lijst.  
Het Parool  

IJzersterke debuutroman van een verrassend nieuw Amerikaans talent.  
Trouw  

Deze debuutroman werd in de VS in koor bejubeld. En terecht. Meyer schrijft uitstekend, is een goed psycholoog en in diverse verhaallijnen voert hij keer op keer de spanning op. Literaire topklasse!  
Biblion  

John Irving had het niet beter verteld.  
Het Nieuwsblad  

Een weergaloos debuut in de traditie van de grote Amerikaanse roman.  
Esta  

Details:

Auteur(s)Philipp Meyer
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Arjaan van Nimwegen
ISBN9789023463078
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's392
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 137 x 36 mm.
Gewicht584 gr.

Recent bekeken producten