Rijk leven zonder bezit

Willem Marie Speelman • Paperback

€ 14,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Willem Marie Speelman maakt een voettocht door de maatschappij en kijkt met de ogen van Franciscus van Assisi (1182- 1226) om zich heen. Hij ziet hoe onze samenleving talloze radicale veranderingen ondergaat, in onder meer de zorg, de politiek, het onderwijs, de kunstensector, en staat stil bij nieuwe initiatieven, die ervan getuigen hoe creatief de mens is.
De rode draad in dit boek is het levensmotto van Franciscus van Assisi: vivere sine proprio, leven zonder eigendom. Dat blijkt ongeloofl ijk veel rijker te zijn dan een leven waarin we alles maar tot onze beschikking hebben.

'Franciscus leerde mensen dat het niet nodig is alle bezit op te geven. Dat is voor de meesten van ons niet eens zinnig. Maar als het in het gebruiken of genieten van de dingen geen verschil maakt of je ze bezit of niet, dan heb je al afstand genomen van je bezit. Geniet van je tuin, maar niet omdat je hem bezit.'

Willem Marie Speelman is wetenschappelijk medewerker van het Franciscaans Studiecentrum aan de Tilburg School of Catholic Theology. Hij doet onderzoek naar de lichamelijkheid van spiritualiteit en naar spiritualiteit in het dagelijks leven. Eerder verscheen van hem Leven met Franciscus.

Details:

Auteur(s)Willem Marie Speelman
UitgeverijMeinema, Uitgeverij
ISBN9789021143637
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's128
Verschijningsdatum
Afmetingen202 x 127 x 13 mm.
Gewicht164 gr.  

Recent bekeken producten