Religie in hedendaags Nederland

• Paperback

€ 15,50

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In deze bundel verkennen achttien onderzoekers uit verschillende vakgebieden het religieuze landschap van het hedendaagse Nederland. In korte essays observeren en interpreteren zij tendensen en verschijnselen op het snijvlak van religie, cultuur en samenleving.

In de afgelopen halve eeuw verloor de traditionele kerkgang steeds meer terrein. Tegelijk doken nieuwe vormen van religiositeit op in Nederland. Gelovigen zochten hun heil bij nieuwe bewegingen en alternatieve stromingen en vonden hun eigen weg in een steeds diffuser ogend religieus landschap. Wat betekenden deze ontwikkelingen voor de gelovigen zelf? In welk opzicht veranderden hun religieuze gevoelens en rituele praktijken? Wat waren de gevolgen voor de rol van religie in de politiek en de populaire cultuur? Hoe religieus is Nederland eigenlijk nog?
Dergelijke vragen staan centraal in deze bundel. Gevoed door wetenschappelijk onderzoek, maar toegankelijk en betogend geschreven, gaan de achttien bijdragen in op thema¿s als gezag, geweld, etniciteit, kunst, literatuur en muziek. Religie vormt hierbij telkens de rode draad. Duidelijk wordt dat veelgehoorde stellingen over óf de verdwijning óf de terugkeer van religie geen recht doen aan de complexiteit van religieuze en culturele trends zoals die zich de afgelopen decennia in Nederland hebben voltrokken.

Over de auteurs
De auteurs zijn afkomstig uit verschillende wetenschappelijke disciplines, maar allemaal specialist op het gebied van religie en cultuur. Voor het overgrote deel zijn zij verbonden (geweest) aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023246091
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's146
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 151 x 8 mm.
Gewicht287 gr.

Recent bekeken producten