Psychosociale arbeidsbelasting in 100 vragen

H. Koenders, J.M. Stoffelsen, P.J. Diehl • Paperback

€ 32,50

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de nieuwe Arbowet (Arbowet 2007) wordt het begrip psychosociale arbeidsbelasting (PSA) ge roduceerd Onder PSA wordt in de Arbowet verstaan: 'factoren in de arbeidssituatie die stress veroorzaken'
Het gaat hierbij om seksuele intimidatie, agressie en geweld, en pesten en werkdruk. Dit zijn met name taken waar de arboco rdinator/preventiemedewerker en de HR-manager of -medewerker zich in de praktijk mee bezig zullen houden. Overigens is PSA geen nieuw probleem In organisaties hebben we altijd al met deze problematiek te maken gehad. Nieuw is dat het nu stevig verankerd is in de Arbowet 2007. Dat maakt het werken aan deze problematiek voor velen makkelijker. Je hebt nu in ieder geval de wet om op terug te vallen, hoewel het natuurlijk altijd beter is dat de organisatie zelf onderkent dat er een probleem is en van daaruit bereid is om maatregelen te treffen.
In Psychosociale arbeidsbelasting in 100 vragen geven de auteurs antwoord op de meestvoorkomende vragen op het gebied van PSA. Zij helpen u daarmee op weg met het vormgeven van beleid op dit gebied. Literatuur- en internet- verwijzingen en een aantal handige checklists completeren het geheel.

Details:

Auteur(s)H. Koenders, J.M. Stoffelsen, P.J. Diehl
UitgeverijVakmedianet
ISBN9789013040906
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's96
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 148 x 6 mm.
Gewicht136 gr.  

Recent bekeken producten