Procesmanagement en de SqEME-benadering

• Paperback

€ 49,90

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

SqEME wordt al jarenlang succesvol toegepast in verschillende sectoren. Het wordt gezien als een eigentijdse invulling van het managen van processen. In 2002 kwam de eerste druk uit van Procesmanagement en de SqEME-benadering, waarvan nu een compleet herziene druk is verschenen. In deze derde druk is een aantal belangrijke aanvullingen aangebracht.

SqEME als methodologie bekijkt een proces in de organisatie vanuit vier verschillende invalshoeken, die vensters worden genoemd:
1. Constitutie
2. Chemie
3. Correspondentie
4. Constructie

Met behulp van deze vier vensters kijkt u op een andere manier naar organisaties. U krijgt hierdoor meer inzicht in de procesarchitectuur, uw horizontale organisatie en u leert hoe om te gaan met IT.

De nieuwe druk start met een theoretisch overzicht over de ontwikkeling en het belang van procesmanagement, waarna de SqEME-benadering wordt toegelicht. Tevens geeft de derde druk meer concrete informatie over onderwerpen als stijl, scope, rol en focus van een procesverantwoordelijke. Tot slot wordt aan de hand van checklijsten, tips en stappenplannen uitvoerig beschreven hoe de SqEME methodiek kan worden toegepast in verschillende organisaties.

Details:

UitgeverijVakmedianet Management
ISBN9789013047905
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's227
Verschijningsdatum
Afmetingen246 x 174 x 21 mm.
Gewicht516 gr.

Recent bekeken producten