Praktijkreeks insolventierecht Turnaround management

J.A.A. Adriaanse • Paperback

€ 62,50

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het Praktijkboek Insolventierecht is geschreven voor diegenen die direct of indirect te maken hgebben met insolventies. Het geeft een helder en toegankelijk overzicht van de onderwerpen waarmee men zich in dat kader geconfronteerd ziet. Door de praktijkgeri eerde insteek is de serie niet alleen van belang voor curatoren en rechters-commissaris, maar ook voor anderen die - gewild of ongewild - bij insolventies betrokken zijn, zoals crediteuren, financiers en adviseurs. Zij verkrijgen hierokken inzicht in de manier waarop met hun belangen wordt omgegaan en de wijze waarop zij invloed kunnen uitoefenen op de afwikkeling van insolventies.
Een groot deel van de insolventiesituaties wordt opgelost buiten het kader van de oorzaken van hun problem te vinden en maatregelen te nemen om vervolgens financieel weer gezond te worden. Dit fenomeen wordt turnaround management of informele reorganisatie genoemd.
Aan de orde komt hoe een bedrijf in financi moelijkheden vanuit bedrijfseconomisch perspectief gereorganiseerd zou moeten worden, de oorzaken van teloorgang van ondernemingen, het process van turnaround, het turnaround plan, en de belangrijkste succes- en faalfactoren van turnaround projecten in de Nederlandse praktijk. Een en ander wordt uitvoerig ge ustreerd met praktijkvoorbeelden.

Details:

Auteur(s)J.A.A. Adriaanse
UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013043662
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's127
Verschijningsdatum
SeriePraktijkreeks insolventierecht
Afmetingen210 x 148 x 8 mm.
Gewicht176 gr.

Recent bekeken producten