PM-reeks Weet wat je doet

L. de Vries-Geervliet • Paperback

€ 30,95

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit boek ondersteunt de hulpverlener bij de ontwikkeling van zijn beroepshouding. Deze ontwikkeling is een leerproces; ieder leert op zijn eigen wijze. Het belangrijkste instrument bij begeleiden is de persoonlijkheid die samen met de vaardigheden de basis zijn van de beroepshouding. Omdat de hulpverlener vanuit zijn eigen persoonlijkheid, aard en karakter de cliënten begeleidt, maakt de auteur gebruik van een karaktertypologie die de begeleider kan helpen zicht te krijgen op zichzelf en op de cliënt, die eveneens vanuit zijn eigenheid handelt. Het boek heeft een dubbele laag: het sluit aan bij de persoon van de begeleider en bij de persoon die om deze begeleiding vraagt.

Het boek is bedoeld voor studenten SPH en MWD ter voorbereiding en ondersteuning van hun jaarstage-activiteiten. Het kan ook als rode draad dienen gedurende de hele opleiding wanneer de beroepshouding centraal staat.

Liet de Vries Geervliet studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en de Rijksuniversiteit te Leiden. Ze is als docente en supervisor verbonden aan de SPH van de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ze geeft daarnaast regelmatig post-hbo trainingen en cursussen en incompanytrainingen.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)L. de Vries-Geervliet
UitgeverijBoom Lemma Uitgevers
ISBN9789024414123
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's222
Verschijningsdatum
SeriePM-reeks
Afmetingen235 x 150 x 13 mm.
Gewicht371 gr.

Recent bekeken producten