Patisserie.

Hidde de Brabander • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€23,99

Overal elders € 29,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

De laatste bestelling was 23 uur geleden.
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Patisserie. Geuren, kleuren, smaken en texturen. deelt Hidde de Brabander, de beste patissier van Nederland, al zijn vakkennis. Deze bakbijbel brengt veel kennis en vooral liefde voor het vak over. Leer twintig verschillende basisbereidingen voor patisserie, van meringue tot noga, en van karamel tot soezendeeg. Elke basisbereiding is ondersteund door stap-voor-stapfotografie en instructiefilmpjes en wordt gebruikt in een signatuurgerecht. Patisserie. is het ultieme handboek voor de (thuis)patissier.

Reviews & recensies

Danny Jansen

onze specialist eten en drinken

Een heel doordacht boek met haast kunstzinnige fotografie!

Hidde ken ik al jaren, minstens 15 jaar, uit het patisseriewereldje. Daarom vind ik het te gek dat hij nu een gaaf patisserieboek heeft geschreven. Hij is er heel lang mee bezig geweest en het resultaat mag er zijn. Hidde heeft zijn strepen meer dan verdiend, hij werkte jarenlang in topzaken. Het boek is doordacht, heel doordacht. Typisch de auteur; die gaat ook niet over een nacht ijs. Het boek biedt een flink aantal hoofdstukken, elk hoofdstuk is een onderwerp. Als je al die hoofdstukken bij elkaar mixt en even doorklopt en goed uitvoert ben je al aardig op weg als patissier. Enkele hoofdstukken; semel en biscuit, ijssoorten, anglaises, chocolade, suikerwerk en snoepjes, gelatine etcetera. Leuk is dat de patissier een apart hoofdstuk voor de Big Green Egg heeft geschreven, u kent het grote groene bakgevaarte wel. Hidde laat zien dat je er veel meer mee kunt doen dan vlees en vis op bakken. Elk hoofdstuk bevat een inleiding waarover het hoofdstuk gaat, wat achtergrond informatie. Dan volgen de basistechnieken, deze worden extra duidelijk gemaakt met stap-voor-stap fotografie van bovenaf. Patisserie kan best ingewikkeld zijn en op deze manier is het helemaal duidelijk. Vervolgens een aantal recepten uit Hidde’s hoge hoed. Natuurlijk geen traditionele namen en taartjes, nee er zitten flashy namen tussen zoals uit het puddinghoofdstuk : ‘To die for’, of uit het hoofdstuk ijssoorten ‘Dark Romance’, wat eigenlijk het recept is voor een chocoladesorbet met rozensmaak. Recepten zijn meer dan duidelijk geschreven met veel alinea’s en dat is fijn omdat de recepten soms best wat stappen hebben. De fotografie van de gerechten is bijna kunstzinnig. Met 271 pagina’s is het een flink boek. Hier doorheen gebakken, geklopt, gestort en geserveerd ben je zelf aardig op weg als meesterpatissier.

Bekijk alle reviews van Danny Jansen 


Details:

Auteur(s)Hidde de Brabander
UitgeverijKosmos Uitgevers
ISBN9789021561530
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's272
Verschijningsdatum
Afmetingen279 x 202 x 30 mm.
Gewicht1254 gr.  

Recent bekeken producten